perjantai 16. lokakuuta 2009

Ruokajuttuja vielä

Katsotaan pysynkö arvioidussa viikkobudjetissa. Tänään piti täydentää jo aamusta. Maitoa, juustoa, porkkanoita, sipulia, cremefraichea, pari marlijuissia juotavaksi. Kaksikymppiä ja pennoset päälle, tämän viikon kulut siis 63 euroa.

Maito on se jonka menekkiä en hallitse, ja luulen että tulevina vuosina kun pojat kasvavat, vielä vähemmän. Tämän olen sanonut ennenkin, mutta kun vanhin poika muutti kotoa pois, sen huomasi siitä että maitoa ja leipää kertyi kaappeihin. Leivän kanssa tehtiin joskus niin että vanhin poika piti leipäkonetta käynnissä, kun kerran leipää söikin.
Leipäkoneesta on sittemmin luovuttu, liian kauan kesti yhden vaivaisen leivän saaminen ja sekin saattoi lässähtää. Lisäksi niinsanottu täysjyväleipä oli sekin pullajauhoja puolet. Turhakkeeksi siis osottautui.
Joskus yritin leipoa kaiken perheelle tulevan leivän itse. Lieneekö taidoista kiinni, mutta se tuppasi jäämään syömättä...maistui ekana päivänä hyvälle ja toisena päivänä hiivaiselle.

Nykyisin itsetehdyt sämpylät ja rieskat ovat herkkua jota silloin tällöin intoudun tekemään. Totta puhuen inhoan hiivataikinan käpistelyä...mutta tykkään tuoreesta leivästä kyllä. Mitä tulee pullaan, sitä meillä harrastetaan harvoin ja nykyisin voin jo laittaa Ysivitosen leipomaan, tekee paremmat pullat kuin äitinsä.

Ja nyt irti koneesta ja salaatintekoon..

EDIT: perjantai-ilta, iso kauppareissu jolle tuli hintaa 53 € ; yhteensä siis 115.

Ei kommentteja: