torstai 1. lokakuuta 2009

Pippelinmuotoisia pastilleja

Minä tässä kaikessa rauhassa naputtelin ensimmäistä kirjallisuustehtävääni (keskustelutehtävä) avoimen verkkoon kun yläkerrasta 02 kajautti:
- Äiti, tu kattoo, täällä on pippelinmuotoisia pastilleja!
Siis täh?
Niin, seitsemänvuotias oli googlettanut kuvahakuun sanan pippeli.

No, pippelinmuotoiset pastillit taitavat olla aika harmittomia mutta huusin silti että SULJE SE HETI! kun en tiennyt mitä mahdollista muuta tuolla hakusanalla olisi löytänyt..

Sitten puhuttiin internetistä ja hakusanoista ja sopimattomista sivuista sun muuta. Älkää kysykö mitä estoja lasten koneella on, äitee ei tiedä, jotain on...tosin en tiedä voiko googlessa bannia hakusanoja millään tavalla. Että jos seitsemänvuotias kirjoittaa sinne pippeli niin se vastaa että sori, ei tällä sanalla...
Miehelle soittamisesta ei ollut apua. Se mokoma vaan nauroi. Siis ottaa asian vakavasti loppupeleistä mutta kun soitin että arvaa mitä poikas googletti niin ensireaktio oli tietty tuo.

Kummallisia lausahduksia täällä kuulee aina joskus. Tämän taisin jo kertoa:

- Äiti, miksi meidän rappusilla on maksa? (Ysivitonen, pari vuotta sitten)

Oli siellä, jonkun pikkujyrsijän sisäelin, saattoi olla jopa maksa. Naapurin kissa tuo välilä lahjoja ulkorappusille. Joskus koko hiiren, välillä roippeita. Ei, minä en ruoki sitä.

Ja se unohtumaton puhelu kun miehen kanssa oltiin cittarissa ja just valittiin lihoja grilliin. Soi siinä yhtäkkiä äidin kännykkä ja siellä närkästynyt Ysiseiska:

- Äiti, 95 uhkailee mun hammasharjaa.

Kääntyi siinä pää jos toinenkin kun minä repesin nauruun ja ulvoin puhelimeen että miten voi uhkailla toisen hammasharjaa.

Selvisihän sekin. 97 oli tullut sisälle, isosisko oli käskenyt pestä kädet ettei tule pöpöjä.

Tähän 97 lällättämään:
- 95 pelkää pöpöjäää, 95 pelkää pöpöjäää---

Johon sisko kylmänviileesti:
- Ai, säkö et pelkää pöpöjä? Sulleko olis ihan sama jos mä menisin ja nuolaisisin sun hammasharjaa?

Niin sitten toinen soitti että sisko uhkailee hammasharjaa.

Juttu jäi henkiin. Jos turhautunut Ysiseiska puuskahtaa että "sanokaa nyt Ysivitoselle" minä vastaan automaattisesti että "ai uhkaileeko se taas sun hammasharjaa". Ei tietenkään pitäisi.

Ja nyt sitten pippelinmuotoiseia pastilleja.

4 kommenttia:

Lippis kirjoitti...

En tiedä onko se selaimesta vai googlesta kiinni, mutta lapsilukkotyyppinen toiminne on olemassa. Siihen vain näpytellään halutut sanat, joille kone/ohjelma ei "löydä" vastineita ja näin säilyy koti- ja mielenrauha kaikilta.

Taidanpa aktivoitua minäkin etsimään ratkaisua. Perästä kuuluu..

Lippis kirjoitti...

P.S. Ensiavuksi tämä:

Googlen asetuksista löytyy kohta "SafeSearch-suodatus" jolla voi oletusarvoisesti suodattaa sekä kuvat että tekstin joko tiukan, keskitason kriteerein tai ei lainkaan. Kokeile mitä vaihtoehdot tekevät..

Lippis kirjoitti...

Hmm.. eipä näytä juur auttavan. Nostin suojauksen korkeimpaan, googletin "porno" - ei osumia. Googletin "pippeli" - tekstiä löytyi vaikka kuinka paljon - ja kuvia. Jos vaan keksii kutsua tuota miehistä uloketta lapsenomaisesti pippeliksi, täydestä menee kuin väärä raha..

Kuka se sanoikaan, että aikanaan piti etsimällä etsiä löytääkseen ns erotiikkaa. Nyt joutuu näkemään vaivaa välttyäkseen siltä.

Anonyymi kirjoitti...

Tahtoo kanssa lapsia, jos elämä niiden kanssa on noinkin hauskaa:)

T:Marina