perjantai 18. joulukuuta 2009

Taas pienet tontut liikkuu

..ja tiputtelee joulukuusia reitilleen.
Toki minä tiesin että kuusi tulee sieltä mistä joka vuosi, elikkäs appivanhempien metsäpläntiltä Pukkilasta, mutta appiukko oli kahlannut kaikessa hiljaisuudessa takapihalle ja kurvannut tiehensä, ovikelloa soittamatta! Siellä se nyt on, kuusipuu, ja minä soitin anoppilaan ja kutsuin herrasväen viikonloppuna kahville. Tarkoitus oli nimittäin antaa hedelmäkakku vaihtariksi ja täällä se nyt olla möllöttää. Vaan mikäs siinä, ehtiihän tuon. Tulkoot kahville hakemaan, lapsenlasten kuvatkin ovat antamati vielä.

Taas on viikko ohi ja päivät käyvät vähiin ennen aattoa. Piparitaikinan näpertelin jääkaappiin tekeytymään aamupäivällä, huomenna leivotaan. Rahkavoitaikina torttuja varten syntynee illalla. Alkuviikosta sitten teen laatikot, uusissa uunivuoissa.

Maass on hanki ja näpit jäässä ja mielessä kirkkaus. Ei niinkään seesteinen vaan päättäväinen sellanen. Jokunen epäkohta tässä huushollissa tulee muuttumaan kohtuullisempaan suuntaan vuoden vaihteessa. Ei siitä sen enempää toistaiseksi.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Piipahdit blogissani, sinä tervetullut vieras! Oikein hyvää joulunalusviikkoa myös sinulle, kuin myös huushollisi enkeleille ja demoneille! :) Ja toivotan jo valmiiksi taianomaista talvipäivänseisausta. terv. Alohomora

Reine kirjoitti...

Alohomora, kyllä minä käyn...vähän hissuksiin taidan olla mutta seurailen kuulumisia säännöllisesti.