sunnuntai 20. joulukuuta 2009

Oikean elämän eväät yläasteikäisille!

Lopultakin joku laittoi ihan selkeät ohjeet miten teini-ikäisen tulee elää! Ettei vallan joudu porukoista pois!

Kas tässä! Erityisesti omalle ysiluokkalaiselleni tämä on varmaan todella tärkeä, olen ollut huomaavinani jokusen harha-askeleen näistä linjauksista. Ole hyvä, Ysivitonen , ja ethän unohda kierrättää linkkiä myös ystävilläsi jotta valveutuisivat. Jos lukijoissani on teinien vanhempia niin opastakaa tämän postauksen avulla nuorenne tyylitietoiselle tielle.

(...siis ei hyvää päivää, millaista sontaa...)

8 kommenttia:

SusuPetal kirjoitti...

Hei kamoon, nehän oli Pohjois-Tapiolasta...

Reine kirjoitti...

Voi apua, Susu, niinpäs olikin. Mistä ihmeestä minä saan yhtä kattavan listan helsingin tyylilinjauksista?

nimim. Neuvoton äiti...

Anonyymi kirjoitti...

No herranen aika sentaan!!!!!

Miten ahdistavaa ja rajoittavaa nuoruutta eletaan Pohjois-Tapiolassa??? Mitenkohan nuoret tulevat toimeen Westendissa? Mita jos isi tai aiti menettaa tyopaikan ja vaihtoehtoina on joko halpahallivaatteet tai alasti kulkeminen.

Havetkoon tollasten muksujen vanhemmat, ei ole paljon aikaa tuhlattu lasten kasvatukseen sanon ma.

T. Tuula

Arjaanneli kirjoitti...

Voi rähmä!
Mun tarttee nyt tunnustaa:
Kun pojat oli yläasteella, me asuttiin Pohjois-Tapiolassa...
Juu, oli ne.
Tuos koulussa.
Mutta herttinen sentään, ei meillä koskaan kuulunu tommosia kommentteja, ei edes kavereilta, joita sentään oli aina lauma poikien huoneessa!!!
Mitä siellä on oikein tapahtunu!
Tai paremminkin: Mitä lapsille on tapahtunu???
Tapiolassa asuu myös meitä ihan tavallisia talliaisia (tai asui)eikä kaikilla toDellakaan ole millä mällätä.
Jestas mitä soopaa nuo pennut suustaan päästää, mutta onko ne oppinu nuo toisiltaan...vai onko kenties kotona annettu ymmärtää, että ei passaa olla Seppälän paitaa tai ....?
Mä PUHISEN täällä!

Celia kirjoitti...

Jooh, tuota juttua minäkin tavailin silmät pullottaen kiukusta. Lähinnä minua kuitenkin kiukutti se, että *toimittaja* oli tehnyt tällaisen jutun. Minua nimittäin ihan oikeasti epäilyttää, etteivät nuoret ihan oikeasti ole noin pinnallisia, jos heitä ei käsketä erikseen olla sellaisia, niin kuin nyt tässä lehtijutussa esimerkiksi.

Celia kirjoitti...

Tai sitten minä olen ihan mahdottoman naiivi, kun jaksan uskoa hyvää lapsista.

Reine kirjoitti...

Celia, minusta on koko syksyn tuntunut siltä että Hesarin verkkouutiset ovat olemassa ennen kaikkea provotakseen, informaatioarvo on toissijaista. Joku sanoikin tuossa keskustelussa että jospa lukijat ja kiihtyneet kommentoijat ottaisivat huomioon että haastatellut nuoret eivät puhuneet omista mielipiteistään. Kai tuo jonkinlainen kärjistys on - omassa tuttavapiirissä on kohtalaisena paljon 14-15-vuotiaita nuoria, enkä kerta kaikkiaan osaa kuvitella heitä ajattelemassa noin/noudattamassa tuollaisia käytös- ja pukeutumiskoodeja.

Polga kirjoitti...

Luin tuon aivan raivoissani! Ei Belgalla ollut IKINÄ mitään uutta vaatetta, aina kirpparilta tai jos uutta, mummon halpakaupoista ostamaa. Eikä kukaan häiriintynyt, no joo, meillä Malmilla nääs ollaan sentään vähän valistuneempia kuin Tapiolassa, joka onkin Esbåta! Käks, älä vaan anna näitä neuvoja pojille, ei tytöille - ihan karmeita =E