perjantai 27. maaliskuuta 2009

Puhelu omalääkärin kanssa

Soitti se. Siis jo tänä perjantaina. Varoitus, sisältää mahdollisesti aineistoa joka ei kiinnosta miehiä ja voi jopa järkyttää lapsia. Ainakin omia.

Kilpparit on olleet silloin ihan kauniisti niiden viitearvojen sisällä. Ei mitään rimaa hipoen. Hiukan mietittiin tuota beetasalpaaja-fluoksetiini-e-pilleri-kombinaatiota että pitäisikö sitä jollain tapaa peukaloida. Kerroin työtilanteesta, siis uusi duuni, kirjoitusjuttuja jne. ja hän sanoi että voisi hänkin nukkua kaiket illat tuolla vauhdilla. Pahoittelin kovasti sitä että tämä mies joutuu kaventamaan tk-aluettaan. Osaa asiansa.

Mutta nyt kokeillaan ensinnäkin sitä Seroniliin purkamista - aika isolla annoksella se on mennytkin. 60 mg ; yleensä pakkoneurootikkoja ja ahmimishäiriöisiä hoidetaan tuolla määrällä, ei meitä masennus-ahdistus-kombinaatioita. Näyttää siltä että e-pilleriin ei uskalla puuttua, toistaiseksi. Siitä olin vähän eri mieltä - IMO olisi varmaan fiksuinta ottaa tuo pois sotkemasta kokonaan ja antaa kirurgin viedä se tarpeeton kohtukin. Mutta kun se on resurssien tuhlausta poistaa näin hyväkuntoinen kohtu...tosi tarpeellinenkin joo.

Kai minä olisin tuosta ruvennut änkkäämään ellen olisi ollut liikenteessä kun tuo soitti. Minä ihan oikeasti odotin että soittaa vasta ENSI perjantaina ja siellähän minä olin Itäkeskuksen Prismassa viikonloppuostoksilla Nollakakkosen kanssa. Rupea siinä nyt sitten selittämään kaiken kansan kuullen kohduista ja vuodoista, ja mielialoista ja verenpaineista. Siis ihan eri asia kuin bloggaaminen niistä, tietysti ;)

No. Kokeillaan nyt näin. Jos alkaa tehdä mieli hypätä junan alle nostan Seronilin takaisin kuuteenkymppiin. Ja siirrän fokuksen e-pilleriin. Etsin kunnes löydän gynen joka suostuu poistamaan kohdun joka ehkä näyttää nätiltä (on niillä mittapuut) mutta käyttäytyy huonosti. Kun sitä ei tarvita ja kun on mahdollista pillerit sotkevat kokonaisuutta liikaa muutenkin.

Kuka se olikaan joka väitti että naiset potevat peniskateutta? Minä en kadehdi mitään jota pitäisi säilyttää jommassa kummassa puntissa ja joka elää omaa elämäänsä mutta jumalauta kadehdin hormonitoimintaa joka juoksee tasaravia noin viidestätoista vuodesta hautaan asti!

4 kommenttia:

Lippis kirjoitti...

Äläs sa.

Eikös se ole jo tieteellisestikin todistettu, että miehillä on kuin onkin jonkinlainen samantyyppinen kierto hormonaalisessa toiminnassaan kuin naisilla, tosin luonnollisesti laimeampana, kuten monet muutkin toiminnot verrattuna naisiin.

Testot tosin läikkyvät heillä usein, mutta ehkä se onkin juuri sitä hormonaalista kiertoa elikkäs hormoonien epätasaisuutta.

Tiedät varmaan vanhan vitsin "Nämä johtuvat PMS-oireista, mikä on sinun tekosyysi". Siinä on vinha perä. Mies on totisesti tiettyyn aikaan kuusta äreämpi jne..

Itselläni oli mummutauti jo nelikymppisenä, ei mitenkään massiivisia oireita (paitsi masennus) ja sain siihen hormonaalista substituutiota ja se auttoi yllättävän paljon juuri mielialaan. Tein empiirisen tutkimuksen; jätin valmisteen pois ja selkeästi mieliala madaltui.

No, sinulla on oma napituksesi, minulla omani. Ja muista toki, että kun sitten saat sen hormoonitoimintasi pysäytettyä, voitkin alkaa odottamaan/pelkäämään osteopeniaa/-poroosia..

Ei ole helppoa olla nainen.. *huoh* Kaiken tämän hormonaalihässäkän lisäksi joudumme vielä kestämään miehiä. *grin*

Anonyymi kirjoitti...

Joo, naisten peniskateudesta hehkuttavat eivät oikeasti tiedä, mistä puhuvat.

Toivottavasti olo alkaa helpottaa vähitellen lääkärin uusilla määräyksillä.

Luin muuten jostakin, että ihmisen raajojen lämpötila voi laskea muuta ruumista matalammaksi paikoillaan istuessa. Minä palelen tietokoneen äärellä toisinaan niin, että pitää laittaa villasukat jalkaan ja fleece-paita päälle.

Arjaanneli kirjoitti...

Kivaa kun saa jutella "tyttöjen" juttuja :)
Minulla oli ihan oikea ja vakavakin peniskateus! Synnytyssalissa olisin repinyt sen mieheltäni irti ja mäjäyttänyt sillä päähänsä!

Kohdutonna kuljeskelen nyt.... ja elämä alkoi HETI operaation jälkeen!
Minä en suostu huolestumaan osteoporooseista, tai muistakaan vaivoista ennenaikaisesti.

Harmi kun et siinnä puhelimessa sitten ryhtynyt kyselemään. Se on nimittäin ihan älyttömän mielenkiintoista kuunnella esim. metrossa muiden kuukautis-välivuoto-hormooni-ongelmia! Tulee eri-iloiseksi kun joku viitsii jakaa ne muidenkin kanssa!
Minä oon aatellu ihan tosissani joskus osallistuvani keskusteluun...tuskin ne siittä suuttuu, jos joku osoittaa mielenkiintoa.

Jos olet hyppimässä sillalta, laita viesti. Tulen kiskomaan sut sieltä keikkumasta. Otan metron ja päräytän Itikseen!

Lippis kirjoitti...

En minäkään huolestunut osteoporoosista ennen kuin toisen luunmurtuman jälkeen (ensimmäisellä kerralla murtui olkavarsi heti olkanivelen alapuolelta ja toisella kerralla ramus jonka jälkeen istuinkin pyörätuolissa kuukauden)..

Suosittelen ainakin kalkkisubstituutiota mummotaudin jälkeen. Siitä nyt ei olletikin haittaa ole ja halpojakin ovat.