tiistai 22. syyskuuta 2009

Ookoo, raportintynkää

Ensinnäkin, poikien välinen väärinkäsitys oli juuri sitä, väärinkäsitys. Ainakin Nollakakkosen ja M:n pojan kanssa. Se toinen poika ja M:n poika jatkavat selvittelyjä.
Opettajan suhteen kommunikointiongelmat ja sen sellaiset tuli selviteltyä. Asiallinen nuori nainen joka osaa ottaa suoria kysymyksiä vastaan ja perustella näkökantansa. Pyörrän pyhät sanani ynseydestä, nyt kun tutustuin lähemmin.
On siellä ihan oikeastikin korjattavaa. Tuo pukuhuonejuttu muun muassa. Ilmeisesti joku koordinaatiohässäkkä, kutosten ja ykkösten liikuntatunnit ja -ohjelmat ovat päällekkäin ja opettaja oli sanonut ykkösille että voivat käyttää MYÖS vessaa pukuhuoneena jos homma sujuu vielä hitaasti. Etteivät siis jää kutosten jalkoihin. Ja osa oli sitten käsittänyt homman niin että on pakko vaihtaa vaatteet nimenomaan vessassa..
No, tässä kohtaa huomautin että juuri tämän takia pienistäkin käytännöistä kannattaa infota vaikka se tuntuisi turhalta. Ja sitten taas minun mielestäni, jos tällainen pukuhuonekoordinointi on hankalaa ja tulee päällekkäisyyttä niin ne jotka joustavat ovat kuudesluokkalaisia, eivät koulun pienimpiä.
Se varsinainen juttu minkä takia siellä oltiin oli pieni yksittäistapaus, josta opettaja ei nähnyt aiheelliseksi raportoida koska se oli selvitetty koulussa. Ei siinä muuten mitään mutta kun tämä toinen perhe oli tulkinnut asian ihan toisella tavalla.
Yksittäisestä tönäisystä ja varpaille tallaamisesta ja "vessanpönttöpääksi" nimittämisestä (Nollakakkonen tekijänä) oli tullut toisen pojan perheessä pitkään jatkunutta tönimistä ja nimittelyä. Siis ihan vain virhetulkinta.
Kumpikin perhe oli sitä mieltä että jo selvitetytkin kärhämät pitää antaa tiedoksi koteihin juuri tämän takia. Kun niistä kuitenkin puhutaan. Ettei synny väärinkäsityksiä. Nythän tämä meni niin että M tuli lankoja pitkin sunnuntaina ja sanoi Nollakakkosen kiusanneen poikaansa useita viikkoja.
No, minä en ole niitä jotka ajattelevat että ei meidän poika. Miksei meidän poika, ainahan se kiusaaja jonkun lapsi on. Otin siis asian vakavasti ja otin yhteyttä kouluun. Kerroin että Nollakakkosta epäillään kiusaajaksi ja ihmettelin että miksemme ole kuulleet asiasta mitään. Ja koulussa oli luultu että homma on selvitetty..
Eli tässä oli meidän perhe jonka ekaluokkalainen on suurperheen kuopus ja joka on tönäissyt toisen tieltään, tajuamatta satuttaneensa ja sanonut että väistä senkin vessanpönttöpää. Kerran.Ei mitään kivaa käytöstä mutta ei mikään iso juttu Nollakakkosen vinkkelistä. Kohteena vain on ollut toisen perheen esikoinen, herkän puoleinen ekaluokkalainen jota jo toinen oppilas kiusaa järjestelmällisemmin, iltapäiväkerhossakin. Ja sitten opettaja joka ymmärrettävästi haluaa hoitaa tämän tason jutut koulussa.
No joka tapauksessa, palaverista jäi hyvä ja mukava tunnelma, vanhemmat ovat sitten kuitenkin sitä lajia että voitaisiin hyvin tutustua ja kaveristuakin.
Loppupäivän olen silti ollut rättiväsynyt, just ja just sain ruuan tehdyksi (riisiä, broiskukastiketta, kaali-puolukkasalaattia) ja himottaisi päästä jatkamaan Runousopin perusteita, mutta en tiedä taipuuko pää nyt tajuamaan poeettista funktiota tai Jakobssonin mallia...

8 kommenttia:

Celia kirjoitti...

Hyvä, että asiat tuli puhuttua selviksi. :)

satu kirjoitti...

Hilpeä sattuma: Minulla juuri nyt työn alla kirjallisen tyylin tutkimus ja sieltä nimenomaan jakobsonilainen formalistinen poetiikka. ;-)

Anonyymi kirjoitti...

Nostan hattua tuolle asenteelle, että halusit selvittää jutun, etenkin kun poikaasi epäiltiin kiusaajaksi eikä kiusattavaksi. Kouluissa olisi paljon vähemmän kiusaamista, jos kaikilla vanhemmilla olisi tuo asenne.

Reine kirjoitti...

Anonyymi, kiitos palautteesta. Minulla on tässä sählingissä jota elämäksikin kutsutaan, muutama missio ja yksi on se että pyrin olemaan peittelemättä ja vähättelemättä asioita joita ei kuulu peitellä. Ja kun kerran on istunut siellä toisella puolella pöytää, kiusatun äitinä, ei todellakaan halua että omasta lapsesta tulee kiusaaja.

Anonyymi kirjoitti...

Varoitus: mulla on huonosti nukuttu yö takana :) ja kommenttini voi olla sitä luokkaa myös...

Pisti ihan vaan pikkusen silmään tuo suurperheen lapsen vs herkkä esikoinen - vertaus tai huomautus tai kommentti mikä olikaan. Ymmärrän toki ihan täysin mitä tarkoitat, mutta samalla hieman peläytit minua että et kai ole tuota samaa asennetta jatkanut lapsiisi, ethän? Tuota "no me ollaan kyynärpäätaktiikkaan totuttu ja se toinen ei"? Koska sehän on väärin, niin väärin.

Terveisin suurperheen äiti jolla on suurperheessään niitä herkkiä 6/6.

Kupla :)

Reine kirjoitti...

Kupla, toivottavasti en.
Kun kirjoitin tuon, ajatuksessa oli ihan tämä yksittäistapaus. Toki tiedän, ja olen kokenut että isossa perheessä kasvaa persoonia joiden sietokyky vaihtelee!
Tuon toisen pojan äiti itse vain sanoi että poika ei ole oikein tottunut meteliin ja räväkkyyteen ja että hän itsekin oli ensi kertaa koululla käydessään ällistynyt että noinko paljon niistä lähtee älämölöä kun tulevat vaikka välitunnilta luokkaan.
Todellakin,puhuin vain tästä tapauksesta, en halunnut yleistää ja jos tulin niin tahattomasti tehneeksi, niin pahoillani!

Anonyymi kirjoitti...

Juuh, niin mä aattelinkin :)

Mua vaan hirveesti noin niinkuin yleisesti korpee että kaikkien pitäis kestää kaikenlaista pelkästään sen takia että toiset niin tekee :)

Joo, mutta siis kaik hyvin :)

Kupla

Reine kirjoitti...

Juuei tarvitse sietää, tietenkään! Niille paksunahkaisille pitää vain osoittaa asia joskus erikseen.

Ja kaikki hyvin täälläkin päässä :)