lauantai 19. syyskuuta 2009

En tiedä mikä minuun meni

Helsingin avoimen yliopiston kursseilla oli tilaa kotimaisen kirjallisuuden perusopinnoissa.
Kirjoittauduin

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Älä sitten ylläty,että se on kirjoittajalle aika kuivaa puurtamista ja pänttäämistä, vaikka on siinä oma kiehtova puolensa. Joillekin se spii, yksilökysymys se on sikäli. Tsemppiä vaan ja onnea opiskeluun.

Anonyymi kirjoitti...

En ihan yhdy yllä olevaan. Itse aikoinani ensimmäistä yliopistotutkintoani suorittaessani opiskelin perusopinnot yleisestä kirjallisuustieteestä (teoriaosuudet ovat siinä ja kotimaisessa kirjallisuudessa pitkälti samoja), mutta mikä parasta, useampaan tenttiin sai lukea vain romaaneja, näytelmiä, runoja ym. En kyllä kokenut sitä ollenkaan kuivana puurtamisena. Vaikken kirjoittaja itse olekaan, uskon että tuollaisista opinnoista on hyötyä, osaa kriittisemmin arvioida lukemaansa ja joutuu tutustumaan myös sellaisiin teoksiin, joita välttämättä ei muuten kirjastosta kotiin kantaisi. Eli tsemppiä vaan Reine opintoihin (ja onneksihan niitä saa suorittaa pitkälti omaan tahtiin eli eivät aiheuta ylimääräistä stressiä jos oma elo on jo muuten täynnä kaikenlaista hommaa ja velvoitteita).

T: Marina

Reine kirjoitti...

Varmasti voi olla kuivaakin puurrettavaa, niinhän se kirjoittaminenkin on aina välillä. Iso osa allekirjoittaneen kouluangsteista liittyy luokkayhteisökammoon, ei opiskeluun sinänsä. Menee niin paljon energiaa ihmisten jännittämiseen. Tämä on suurelta osin verkossa. Ja kun tämä on kuitenkin sitä lajia etten tähtää mihinkään tutkintoon - toistaiseksi! - niin siitä ovat paineetkin sitten poissa.

Anonyymi kirjoitti...

Hienoa :) Ja tuohon stipendiasiaan vielä sen verran, että ehkä en osaa ajatella asian olevan niin epätasapainossa koska meillä täällä maalla on ollut jo minun lapsuusajoistani kaiken muun hyvän, (aina ja vaan saman parhaan tokarin keskiarvon vetäjän esim :)) lisäksi myös sellaisia stipendejä kuin Vuoden nousija - joka lasketaan siis tasan siitä kuka eniten on PARANTANUT ja kaikenlaisia MALLIKELPOINEN KOULULAINEN, KIVA KAVERI jne jne -stipendejä :)) Eli tavallaan kaikenlainen pärjääminen palkitaan, oli se tieto/taito/sosiaalista "hyvää" tms.

Kupla

Celia kirjoitti...

Hieno päähänpisto. :) Opiskelu on kivaa, kun sitä saa harrastaa omaan tahtiinsa.