sunnuntai 26. heinäkuuta 2009

Paperback Lanelta Blueberry Hillille

Editointia ja mustikoita. Siinä tämän viikonlopun työt.
Pokkari lähti tuomiolle kymmenen minuuttia sitten ja appivanhemmat yllättivät aamulla iloisesti. Olivat kääntymässä Helsingissä ja toivat ämpärillisen mustikoita. Nyt ne ovat pakkasessa, paitsi iltaisia piirakoita varten jättämäni marjat(ja ne jotka minä ja pojat ahmimme tuoreeltaan). Mustikkapiirakka jonka päällä on kermaviilistä, kananmunista, sokerista ja vaniljasokerista tehty päällys on nostalgiaherkku. Äiti teki sitä eläessään ja minä olen tehnyt omalle perheelleni.
Sitten pitäisi orientoitua marraskuun Lääkäripokkariin. Tajusin että senhän pitää olla jo syyskuussa valmis.. ei todellakaan tule vapaa-ajanongelmia. Alun pitäen tuon piti olla joulukuun Lääkäri mutta jokin Kolmiokirjan päässä taisi sotkea pasmoja ja aikataulua muokattiin uusiksi.


Mies katsoo F ykkösiä, minä taidan syventyä johonkin kirjaan ennen kuin herätän sisäisen jauhopeukaloni ja säädän sen piirakkapohjataajuudelle.

5 kommenttia:

Johanna kirjoitti...

Mä luulin olevani "ihana äiti" ja vein partioleiriläisille vierailupäivänä piirakkaa itse poimituista marjoista. Pöh. Nehän oli siellä tietty tehneet jo mustikkamuffinsseja trangialla, jollain kivi-savi-juna-systeemillä (jota en ehkä ihan tajunnut). :-D

Reine kirjoitti...

Kivi-savi-juna? Täytyypä haastatella meidän partiolaista joka on toistaiseksi keittänyt trangialla vain riisiä ja makaronia. Että tietääkö mistä on kyse..
Meidän lippukunnan leiri (50v-juhlaleiri) alkaa kuun vaihteessa, oliko se nyt Teijossa vai missä. Vierailupäivälle on tällä kertaa järkätty bussikuljetus, kun on huonosti paikoitustilaa autoille,kuulemma.

Piiu kirjoitti...

Kivi-savi-juna...hmm minulle tulisi mieleen Veturi ei trangia. Veturilla mustikkamuffinsit onistuisikin varmaan aika kivasti.
Oli miten oli kertokaaa, jos saatte tarkemman selvityksen.

Me ollaan yritetty opettaa niin omia kuin lpk. ipanoita tekemään trangialla poronkäristyksestä pastaruokiin. Mutta silti koskaan ikinä mikään ei voita Ooppaheijan tekoa (makaronia, jauhelihaa). Nyt joutuvat haikilla valmistamaan kinkkumunakkaan.

Kiva kuulla Johanna, että teidän lapsetkin ovat partiossa. kaikki kolme?
Piiu

Johanna kirjoitti...

Veturista ne joo puhuivat, eli sellainen tehtiin kivistä ja savesta tai jotain. Mutta trangia liittyi myös systeemiin, käsitin että tuo oli laitettu trangian päälle. Miten, se jäi epäselväksi. Kyselen kun palaavat.

Piiu joo pojat on, Vilmakin oli ensin puoli vuotta sudareissa mutta päällekkäisten menojen takia ei päässyt keväällä. Jatkaa ehkä taas syksyllä. Pojat on Tampereen kotkissa samassa seikkailijavartiossa, vanhempi siis vuotta nuorempien ryhmässä.

Anonyymi kirjoitti...

Johanna: Toivottavasti luet vielä tätä komenenttia, jos et niin voikun Reine laittaisi eteenpäin sillä minulla ei ole sinun sähköpostiosoitetta.

Tampereen Kotkat ovat erittäin hyvä lippukunta. Siis niin makee ja kuria pitävä. Piirileirillä en uskonut silmiäni, kun kömmin kello 6.30 teltasta ja Tampereen Kotkat olivat aamulenkillä:)) Olemme matkineet heitä muuamissa asioissa, mutta ei toki aamulenkissä vaikka siitäkin on ollut phe!

Lähtevätkö teidän pojat ensi vuonna Kilkkeelle? Jos ovats iellä ja käytte katsomassa heitä niin törmätään (mäkin haluan mustikkapiirakkaa....)
Piiu