keskiviikko 4. helmikuuta 2009

Meemi SusuPetalilta

1) Kirjoita kuvasta hyvä uutinen ja julkaise se. Jollei huvita, niin haasta toki joku sijaiseksesi.
2) Valitse jokin omista kuvistasi uudeksi haastekuvaksi.
3) Julkaise kuvasi ja haasta muita.
4) Tämä on leikkiä



VALTIONEUVOSTO VAHVISTAA PÄÄTÖKSEN LUOPUA KESÄAIKAAN SIIRTYMISESTÄ
"Sylettää jo nyt nousta 5.45"

Aamutorkut voivat nyt huokaista helpotuksesta. Kellon siirtoa tunnilla eteenpäin ei tänä keväänä tule.

Hallituksen esitys lakkauttaa kellojen siirtäminen keväisin ja syksyisin meni läpi lähes sadan prosentin kannatuksella. Näyttää siltä että kaikkiin puolueisiin mahtuu riittävästi aamu-unisia kansanedustajia. Vain jokunen hajaääni vastusti "hyväksi havaitun" käytännön muuttamista.

Aamu-uniset kansalaiset ovat riemuissaan.

- Sylettää jo nyt nousta klo 5.45 jotta ehtisi kustannuspaikalle naapurikaupunkiin seitsemäksi, kommentoi lvi-asentaja Evald Vire.

- Ihanaa! Ei tarvitse kiskoa lapsia aamulla tuntia aikaisemmin päivähoitoon. Rankkaa se on nytkin, tuumi perheenäiti Julia S.

Kesäaikaan siirtyminen otettiin Suomessa käyttöön vuonna 1981. Vuonna 2002 Kansanterveyslaitos aloitti laajan seurantatutkimuksen jonka tulokset julkistettiin keväällä 2008. Tutkimus osoittaa kiistattomasti että suomalaisten alttius masennukselle ja liialliselle alkoholinkäytölle on lisääntynyt kesäaika-sukupolven myötä. Erityisesti 90-luvulla syntyneissä lapsissa on lisäksi havaittu oireita joita normaalisti esiintyvät jälkitraumaattisen stressioireyhtymän yhteydessä.

Kansanterveyslaitos esitti tuloksensa välittömästi valtioneuvostolle joka vei asian käsittelyyn viipymättä. Tuekseen KTL sai laajan kansalaiskannatuksen, addresseja kerättiin joka puolella suomea ja luovutettiin joulun alla sosiaali- ja terveysministerille.

- Tämä päätösaikataulu on ollut ilahduttavan ripeää tuumaa KTL:n tutkija Teppo T. - Tutkimustiedon ja kansalaisaktivismin yhdistäminen kannattaa selvästi.

Entä jatkuuko KTLn tutkimusprojekti edelleen?

- Tarkoitus olisi seurata miten nyt tehty muutos vaikuttaa kansalaisten terveyteen pitkällä aikavälillä. Ensimmäiset tulokset valmistunevat 2015 mennessä.

3 kommenttia:

SusuPetal kirjoitti...

Tuo kun olisikin totta! Keäsaika on syvältä, syvältä ja vielä syvemmältä!

isopeikko kirjoitti...

Mahtava :)

Anonyymi kirjoitti...

Täydestä meni!)