tiistai 10. helmikuuta 2009

Laudatur

..tilausnovellista. Pokkari vasta rämpii alkuun.

Palaveri jäi nyt sitten väliin, ei se ollutkaan kuin korttelipoliisin luento koululaisille. Info-väärinkäsitys. No jo minä ihmettelin miksei mitään kutsua ollut kuulunut vanhemmille. Mutta seuraa kuulemma sellainenkin. No, ehkä olen silloin vähän jaksavampikin. Jään odottamaan. Ja alan selvittää millainen tuo meidän lähikoulumme on.

Ilta on mennyt nuutumuksen merkeissä. Ysiseiska partiossa, muu perhe lorvehtii kotona.

Minä yritän olla lankeamatta siihen ansaan että murehtisin tekemättömiä töitä. Kun en ehtinyt koko sitä laskurumbaa saada valmiiksi. Haloo - olisiko joku toinen ehtinyt ehkä paremmin? Voi olla. Voi olla ettei. Naputtelin, tallensin, tiliöin, kopioin, hyväksytin, aakkostin ja dimensioin apinan raivolla, vain laakisääteisen ruoka ja kahvi(=bloggaus)tauon pitäen.

Yhden pienen askelen tuntemattomaan otin tänään. Kirjottauduin Jyväskylän avoimen yliopiston verkkokurssille. Elokuvakäsikirjoittamisen perusteet.

3 kommenttia:

SusuPetal kirjoitti...

Kävin joskus aikoinani kuunnelma- ja lyhytelokuvakässärikoulutuksen, siitä oli suuri apua kirjoittamiseen, vaikka yhtäään kuunnelmaa tai lyhytelokuvaa en ole myynyt.

Tesktin kirjoittaminen kuultavaksi oli todella opettavaista, ja huh, vaikeaa, mutta antoisaa.

Lyhytelokuvakässäriä oli helpompi työstää, koska omat juttuni ovat usein sarja kohtauksia, ei mitään tajunnanvirtaa:)

Jep, opiskelun intoa!!!

Celia kirjoitti...

Reine, hieno juttu! Elokuvakäsikirjoittamisen perusteet kuulostaa todella hyvältä. Susu tuossa ylhäällä vahvisti omat arveluni, että elokuvakäsikirjoittamisen taidoista on apua muuhunkin kirjoittamiseen. :)

TIPILIININ SIRKUTUKSET kirjoitti...

Arvoo oonko mie tiällä silimät pyöreenä. Jot ihako miul sitä ennustamise taitooki löötys.

Mitä mie sanosin jot mualimalta kuuluu kummia.

Noo iha mukavoo opiskelluu ja mie jiän uottamaa
jatkova siihe VAELTAJJII....*VIRN*