maanantai 16. helmikuuta 2009

Kiitos ja (idiootin) oivallus

Kiitos kaikille jotka blogista ja privasti ovat vastailleet tuosta omaishoitajan tuesta.

Vastauksista oli iloa, olisin varmaan tietämättä tuupannut tuen Kelan maksettavaksi. Koska kuitenkin hoitajan aikaisemmat tulot vaikuttavat tuen saamiseen joudun muokkaamaan tosiasioita. Sankarittareni kun on hoitanut äitiään peruskoulun päättymisestä saakka, ei muuta työkokemusta.

Ei silti, kauppa- ja tk-reissulla sain idiootin oivalluksen - hei! minähän kirjoitan romanttista kolmiopokkaria, en yhteiskuntakriittistä proosaa. Joten minulla on lupa tietoisesti venyttää tosiasioita tarinaan sopivaksi.

Eli sankarittareni ei varmaan tukea oikeasti saisi. Tarinan kannalta on kuitenkin aika oleellista että hän sitä saa.
Parempi kuitenkin kirjoittaa tietoisesti tosiasioiden vierestä kuin tietämättään, IMO.

2 kommenttia:

Celia kirjoitti...

Kiva, kun olet saanut taustoitettua tarinasi.

Olen muuten samaa mieltä tuosta asian vierestä kirjoittamisesta. Kun tietää taustoja, osaa venyttää juuri sopivasti tosiasioitakin, etteivät ne rupea häiritsemään lukijoita.

Vaikka et välttämättä käytä kaikkea saamaasi materiaalia kirjassasi, tosiasioiden tietäminen tuo kirjoittamiseen varmuutta.

Anonyymi kirjoitti...

Ihan vielä pikkuinen korjaus. Tulot eivät vaikuta omaishoitajan palkkaan vaan hoidettavan henkilön sairauden tila. Siis kuinka huonokuntoinen hoidettava on. Homma menee pisteytyksen kautta eli kun mulla 22/30 niin saan Helsingissä toiseksi suurinta palkkaa.

Tämäkin on vielä paikkakunnasta kiinni. Joillakin on tosivaikeaa saada ja on erillaiset perusteet kuin täällä. Mutta onnea pokkarin tekoon. Sekin vielä jot 16-vuotias voi jo olla omaishoitaja. Omaishoitaja saa jossakin tapauksessa 3 vapaapäivää kuukaudessa.

Tjaa olikohan muuta.

Pirre