torstai 9. huhtikuuta 2009

Tyroksiinia koneeseen

Omalääkäri soitti. Tyroksiiniresepti odottaa terkkarin toimistossa.

Mennään noutamaan se miehen kanssa jahka saadaan vanha liesi nostettua alakertaan (Tipu, vauhti jatkuu kodinkonerintamalla, meillä on nyt keraaminen liesi kiertoilmauunilla..).

Verenpainelääkkeen kanssa mennään kokeilemalla (alapaineen raja-arvo 85 lääkkeen ottamiselle) ja tyroksiinin kanssa aloitetaan puolikkailla. Sen verran hintsusti alakantissa se kilppariarvo oli - mutta oli kuitenkin.

Vanhuksen lääkearsenaali vain lisääntyy mutta nyt kuulkaa rehellisesti sanottuna melkein itkettää helpotuksesta. Löytyi syy - tai ainakin osasyy - vetämättömälle ololle ja palelulle. En tee kuolemaa tai ole masentumassa tietämättäni.

Lukijoiden joukossa on ainakin kaksi jotka ovat tyroksiinia syöneet. Onko jotain sivuvaikutuksia joihin kannattaa varautua, tms? Laittakaa meiliä jollette kommenttilaatikkoon viitsi.

9 kommenttia:

Arjaanneli kirjoitti...

Onneksi olkoon, jos tästä nyt sopii onnitella?
Se on suuri helpotus kun vaivoille löytyy nimi ja vielä hoitokin.
Lämmintä Pääsiäistä Sinulle!

Anonyymi kirjoitti...

Arvasin!! Kuulosti oireet niin samalta kuin meikäläisellä. Itse syön hevosen annosta, kahta-kolmea pilleriä joka aamu eikä sivuvaikutuksista ole tietoakaan. Vetämättömyys sen sijaan on vähentynyt olennaisesti, kun lääkitys saatiin viimein kohdalleen. Tervetuloa kilpparijengiin, KMNK:hon elikkä keski-ikäisiin mutanttininjakilpikonniin... Nyt loikkaan luudalleni ja liihotan pääsiäisen viettoon, morjens! Alohomora

Anonyymi kirjoitti...

Noniin! Hienoa. Siis että löytyi SYY. Valoa päin, intoa pääsiäsrunoiluun. T Kirsi

SusuPetal kirjoitti...

Kiva, että syy ja lääkitys löytyivät!

Puhuri kirjoitti...

Hyvää ja rentouttavaa Pääsiäistä!

Anonyymi kirjoitti...

Kiäh! juu pirskatin kiva sivuvaikutus. Alakaa
voimat pallaa pikkuhiljoo.

Sanoko liäkär jotta sitä sit nostettaa hissuksii? Mie ainakki oon nostant mut miul männeeki se lasten tapletti.

Oli jossakin vaiheessa hiukan päänsärkyvä, mutt sekkin on jo hävint.

Katoha ko mie olin iha varma jot siul se kilppar kiusoo. Jos ei jaksa kättääsä nostoo ni
jossakii on vikkoo. Ny mieki jo suan pyykin narulle ja hiukset pestyvä.

Oikee ihanoo pääsiäist ja paljo herkkusii.
Pirre

Ny on ennää lukemati se liäkärsarja. Herrane
aika ko pittää lukkee yhtputkee nii männee yö nukkumati :)

Celia kirjoitti...

Hienoa, että syy oireisiin löydettiin ja että se on lääkittävissä. Kilpirauhasjutut ovat minulle ihan vieraita, mutta niiden kanssa varmaan oppii elämään kivasti. :)

satu kirjoitti...

Minulla takana noin varttivuosisata säännöllistä tyroksiinin popsintaa, lähinnä tuolla hevosenannoksella mihin anonyymikin viittasi.
Pulssi nousee ja tulee levottomaksi jos annos on liian iso. Sen huomaa ja siihen on helppo itse puuttua, syö vain vähemmän seuravaana aamuna.
Onnea oikeaan osuneesta diagnoosista.

sweetmama kirjoitti...

Ei sivuvaikutuksia. Minulla ainakaan. Aloitin lastenannoksella, nyt menee jo aikuisten pillereitä yksi päivässä. Mulla arvot ei ole Hirveen korkeat, mutta kun muut vaivat tuovat Lisäksi uupumista/ fatiikkia, niin ei ole varaa pitää noita kilppariarvoja yhtään korkealla.
Eli ei alussa oireita eikä tasoa nostaessakaan. Ainoastaan jaksaa paremmin, on Hiukan jo oma räväkkä itsensä ja ei tee mieli syödä väsymykseen koko ajan. Eli pelkkää plussaa...
Jos alkaa pinna palamaan ihan turhasta, pulssi hakkaa, koko ajan hiukan hiki ja ruokahalu tipotiessä ym. niin sitten on annostus liian korkea.
Tästä se kevätaurinko alkaa paistamaan,
uskoo Kirsi