keskiviikko 15. huhtikuuta 2009

Sinuitis acuta

...ja loppuviikko sairaslomaa. Just skannasin ja postasin A-todistuksen pöllölaakson raitille.

Ja sitten kun olen parantunut aletaan jutella kuulemma avaavista astmalääkkeistä! Hei, mä en nyt kaipaisi yhtään mitään lisää...mutta kun se on joka kevät näihin samoihin aikoihin, pitkittynyt flunssa joka menee poskionteloihin. Kertoo kuulemma epätyypillisestä astmaepäilystä. Kunhan siis tämä infektio saadaan pois alta.

No, onneksi ei ole nivelreuma sormissa. Olisi seitsemän lukua pokkaria naputeltavana. Ja sitä varten pitäisi selvitellä naaraskanin tiineyskäyttäytymistä (älkää kysykö...).

Mutta taidan painua sairastamaan yläkertaan. Ennen kuin nälkäisimmät täyttävät vatsansa leipälaatikosta, on syytä laittaa ruoka tulemaan. Piiu, laitan privameiliä tuosta mistä vihjasit, itselläkin asian tiimoilta pohdittavaa...

6 kommenttia:

Celia kirjoitti...

Heh, vai kanin tiineyskäyttäytymistä ;) Kaikkea se kirjoittaminen pistää ihmistä tonkimaan. :D

Mutta hyvä, kun tutkivat ja parantavat poskiontelosi. Ei astmalääkkeissä ole mitään pahaa. Ne pitävät limanerityksen ja limakalvojen turvotuksen aisoissa. Sitten on helpompi myös hengittää. Sitä paitsi lääkkeitä ei tarvitse käyttää välttämättä pitkiä aikoja kerrallaan. Jos oireilet vain keväällä, voit lopun aikaa olla lääkkeettä.

Ja joo, joskus voi olla niin kivasti, että lääkkeitä ei tarvitse pitkiin aikoihin. Enää ei astmaa päästetä kehittymään niin pahaksi, että henki vinkuu ja happi loppuu vaan puututaan ajoissa. Kokemusta on. :)

Anonyymi kirjoitti...

Hih, ajattelin aivan samaa, että kaikkea sitä kirjailija joutuukin setvimään:D Tämä on ihan huippu. Miten maltan odottaa pokkarin ilmestymistä?

Parane pian sinuittista! Nyt on kyllä hurjasti siitepölyä jo ilmassa, mulla ainakin pää aika puuroinen ja kutisevat silmät. Ei ihme jos sinua yskittää. Paranemisia.
Piiu

Rooibos kirjoitti...

Joo, ei ne astmalääkkeet ole paha juttu! Minulla oli vuosikausia sama kuvio: kevät, siitepölyt, allergia, järkyt taudit ja niistä muistona kuukausien yskät. Sen jälkeen kun lääkäritäti komensi vetämään pahimman allergia-ajan astmalääkettä nassuun, loppukevään karmeat tautimaratoonit loppuivat. Ei huono lainkaan!

Nykyään kuulun siihen joukkoon, joka vetää astmalääkettä naamariin joka ikinen aamu ja ilta vuodenajasta riippumatta, mutta eipä tuo elämänlaatua ole huonontanut, diagnoosi tai lääke, päinvastoin. Ja tuo kevään allergia-ajan astmalääkitys ei tosiaan tarkoita vielä astmaa tai että sinulle se tulisi - tosi monilla allergikoilla on sellainen lääkitys keväisin.

Paranemisia!

Johanna Manner-Kivipuro kirjoitti...

Mä ehdottaisin, että eka kokeilet tavallisia allergialääkkeitä tarpeen mukaan, jos et niitä vielä ole ottanut. Astmalääkitys siitepölysysteemiin kuulostaa jotenkin oudolta, mutta ehkä mä vaan olen tipahtanut kelkasta sen jälkeen kun omat allergiat paranivat tai ainakin vähenivät täysin. Mulla siis oli ennen pahat poskiontelotulehdukset tähän aikaan, ja joskus iski jopa keuhkokuumeen.

Anonyymi kirjoitti...

Naaraskanin tiineyskäyttäytymistä? Miten sattuikaan. Tätä minäkin pähkäilen, tosin paljon proosallisemmasta (...) syystä. Tuolla seinän takana on nimittäin tiine kanirouva, joka ei suvaitse käyttäytyä kuten tiine kani siltä osin, että ei tee pesää tai synnytä poikasia. Muita oireita kyllä löytyy. On kiukkuinen kuin pieni piru ja syö ruokaa pohjattomasti. Kuulostaako kenestäkään tutulta? Huoks. terkuin Helena

Anonyymi kirjoitti...

Genial fill someone in on and this mail helped me alot in my college assignement. Say thank you you seeking your information.