keskiviikko 15. huhtikuuta 2009

Sairas/terve

Ihmeellistä olla kipeänä. Siis niin kipeänä ettei ole edes yritystä olla mukamas terve. Puolikuntoisena yritän tapella aina vastaan mutta nyt kun jopa ruumiinlämpö nytkähti ylöspäin (uskomatonta sitten rintatulehdusvuosien!) sitä lepää ihan suosiolla. Rappeutukoon ympäristö - no, ei täällä nyt niin uusavuttomia olla ettei osattaisi tehdä, viitsimisjutuista sitten joutuu taittamaan peistä.

Hei, tuosta astmalääkkeestä, ei minulla siis muuten sen kanssa mikään töki, ajatuksen tasolla vaan. Mielialalääkitys sitten vuosituhannen vaihteen. Kolme vuotta sitten verenpainelääkitys. Viikko sitten kilpirauhaslääkitys. Ajatuksen tasolla neljäs pysyvä lääkitys tuntuu vaan niin hurjalta. Siltikin vaikka tiedän että moni syö paljon enemmän erinäisistä syistä.

Nämä kolme kun ovat olleet pitkäaikaisia ja varmaan se astmalääkekin sitten tulee olemaan. Sitä kun periaatteessa haluaisi pitää itseään terveenä ihmisenä. Mutta mikä se terveen määritelmä sitten onkaan, kun sitä miettii. Kieltäydyn ajattelemasta esimerkiksi Ysivitosta "kroonisesti sairaana" vaikka objektiivisesti ottaen näin se varmaan on. "Terve insuliinilisäyksellä" ei varmaan ole virallinen termi mutta kuulostaa ihan toiselta.

Ilman muuta otan astmalääkkeen vastaan ja kovasti kiitän lääkäriä jos se auttaa kevätvointiin. Kyllä tässä päässä järkikin juhlii.

Muuten, siitä kanin tiineyskäyttäytymisestä - jutun dilemma on siinä että jos raskaana olevaa kaniemoa häiritsee, se lykkää synnytystä, sen verran löysin googlettamalla. Jäin vain miettimään että jos kaniemon siirtää about viikkoa ennen synnytystä toiseen ympäristöön - jossa siis on kaikki tarpeellinen pesäntekoa ym. varten - niin onko se kamalan traumaattista emolle? Voiko se vaikka vahingoittaa poikasia tms? Tarkoitus on siis pelastaa kanin poikaset lopetustuomiolta.

Niin, siis ihan siltä varalta tämä selostus että joku lukijoista olisi jossain elämän vaiheessa kasvattanut kaneja (Kasiysiä ei lasketa vaikka hällä kaksi kania onkin, ne eivät lisäänny...)

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Eikös kuplalla niitä kaneja ole ja lisääntyneetkin ilman omia aikojaan. Jospa hän tietäs.
Sen muistan jotta meidän Osku kani nimestä huolimatta tyttö repi rintakarvojaan ja teki niistä pesää. Ei ollut kylläkään tiine kun yksin asu. Mutta vimma oli pesää tehdä.

Mulla on astmaan kortisoonilääkitys. Paras on sellainen missä mukana myös avaava. Ja senlisäks se avaava vielä erikseen. Minä käytän sitä vain kuureina koska mun ääni menee niin seksikkään käheeks ja tulee sammasta suu-
hun huuhteluista huolimatta. Tällä hetkellä joudun käyttämään. On niin pölystä ja mm. pähkinäpensaat kukkii ja tulevat Virosta asti tuulen mukana tänne. Lisäksi patterikautenä syön histamiinitapletteja jotka pitävät nenän limakalvot pienemmällä turvotuksella. Ei enää ole tarvinnut syödä antibiootteja kun tuulettuvat kohtuullisesti. Joskus piti syödä monta kuuria ja vielä bunkteeraukset päälle.

Parane nopiaan
Pirre

Anonyymi kirjoitti...

Hih, huomenta, kuinkas satuinkin tänne juuri tänään :)) Kylläkyllä, olen kaninkasvattaja, Jäätteenmäen faksityylillä kylläkin!! En tosiaan tiedä sitä siirtämisjuttua, mutta jos tarkoitus on pelastaa poikaset niin voihan sitä koittaa. Me kun ei tiedetty etukäteen poikimisesta niin ei tehty muutoksia, mutta ei häiritty kyllä senkään jälkeen, sen verran sain kasvattajalta tietoa että kolmisen viikkoa poikaset on pesässä ja sitten alkavat ottaa kurkistuksia ulkomaailmaan.

Kupla