torstai 16. huhtikuuta 2009

Mahtavaa, Susan!

http://www.youtube.com/watch?v=9lp0IWv8QZY

Häh häh, siinä saivat ennakkokäsitykset kyytiä.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mä olen kanssa hihitellyt riemusta tota tempausta. Never underestimate...;)
Kirsi

Celia kirjoitti...

Laulaa kuin enkeli. Vain siivet puuttuvat. Kuuntelin tuon saman eilenkin ja tuumasin, että on neiti Boylella äänen lisäksi ihastuttava asenne.

Lippis kirjoitti...

Ikävä kyllä vain tässä tapauksessa saivat kyytiä. Tuskin mitään pysyvää vaikutusta tuomareiden tai yleisön ennakkoasenteissa on tapahtunut.

En ymmärrä mistä kohu? No, Susan Boyle osaa laulaa, mutta onko joku luullut, että vain kauniit osaavat laulaa?

En haluaisi uskoa, että ennakko-odotukset olivat että nainen tulee häpäisemään itsensä julkisesti ja nyt kun ei niin käynyt, ollaan niin ihastuneita. Tuomareiden käytökseen siis viittaan.

Vaikuttaa tekopyhältä.

Reine kirjoitti...

Tipu hei, ainakaan minä en ihmettele sitä että Susan Boyle osaa laulaa. Olen vaikuttunut hänen upeasta äänestään, tuli se nyt minkä näköisestä pärstävärkistä hyvänsä.

Ennen kaikkea olen ihastunut naisen asenteeseen. Odotti ihan rauhassa lauluvuoroaan, sanoi mistä haaveili, sieti rauhallisesti silmienpyörittelyt ja muut tahdittomuudet, lauloi niin että meinasin pudota tuolilta - ja lähti kävelemään lavalta. Jotenkin se teki minuun isoimman vaikutuksen, se poistumisaikomus. Jotenkin tuli tunne että nainen keskittyi antamaan sen mitä hänessä oli ja that's it. Ei tuomareiden tai yleisön kosiskelua vaan laulu, kuin salkoon vedetty lippu.


Ja miten niin ei muuta ennakkoasenteita? Ei tietenkään muuta mitenkään hups vain -tyylllä tai Suurena Herätyksenä. Vaan kääntää pientä vipua jonkun päässä. Joku toinen herää jossain huomaamaan omat kykynsä, peilikuvasta riippumatta. Tai naapurin kyvyt, rohkaisee yrittämään: "sä laulat/lausut/tanssit/kirjoitat hyvin, mitä siitä että olet tämän tai tuon näköinen."

Voi se viedä aikaa mutta sillä on nakertava vaikutus ennakkoluuloihin.

Ja sehän tuossa oli niin hykerryttävää - tuomariston perääntyminen hyvässä järjestyksessä, se että Cowell tarvitsi aikalisän saadakseen yhtään mitään ulos lärvistään. Oli varmaan valmistautunut lataamaan täysilaidallisen Elaine Paige-vinoilua, jolle ei sitten ollutkaan käyttöä.

Lippis kirjoitti...

Niin.

Vesipisaratkin syövät tiensä läpi kiven, mutta aikaa se vie.

Tärkeintä kuitenkin on, että ihminen uskoo itseensä. Mitä väliä sillä mitä muut ajattelevat.

Idolseissa ja muissa "laulukilpailuissa" etsitään parasta tuotetta, ei parasta laulajaa.

Talented-ohjelmassakaan ei etsitä laulajaa vaan esiintyjää.

Silti olen sitä mieltä, että laulukilpailuissa paras laulaja voittakoon, missikilpailut ovat sitten erikseen.

Ja arvostelukyvyttömien kritisoinnin voi jättää omaan arvoonsa. En minäkään kysyisi sokealta miltä näytän vaatteissani..