perjantai 30. tammikuuta 2009

Viikonloppu alkakoon

No niin. Vierihoito puoli-ihmispaikassa ohi. Vakituinen lähtee Thaimaahan etsimään itseään kolmeksi kuukaudeksi. Minä paikkaan hänen poissaoloaan ti-ke-to ensi viikolla ja luultavimmatummin näinä päivinä seuraavat 3 kk.

Sopii minulle. Päivä ennen viikonloppua vapaata, päivä myös sen jälkeen. Pyjamaperjantai nuorimmaisen kanssa ja palautumismaanantai oman itseni kanssa. Molemmat ovat tärkeitä.

Novellipyyntö eilen sähköpostissa. Kesäinen reginanovelli 10.3. mennessä. Enköhän minä sen pysty yskäisemään. Ideanpoikanen on jo olemassa.

Torstaina oli sitten yläasteen aineopettajien vanhempainilta joka laastaroi sielua vitosmafian jäljiltä. Tapasin Ysivitosen fysiikan-kemianopettajan, ruotsinopettaja, matematiikanopettajan, historianopettajan ja äidinkielenopettaja/luokanvalvojan.

Kaikilla oli sama viesti. Ihana, motivoitunut luokka joka on oikeasti innostunut oppimaan - ja fiksu, osaava Ysivitonen jolla on oikea asenne, iloinen mieli ja paljon ystäviä. Fysiikanopettaja taisi saada minusta vähän idioottikuvan - kysyin ällistyneenä että ihanko oikeasti mun lapseni tajuaa näitä juttuja. FyKe oli itselleni täyttä sanskriittia. No, ope hymyili että ihan oikeasti.

Historiasta kuului myös hyvää. Jos Ysivitonen - joka oikeasti on innostunut kyseisestä oppiaineesta - pitää kiinni nykyisestä työskentelystä, on tiedossa kymppi kevättodistukseen.

Mutta suoritukset ja tavoitteet sikseen, olkoon tämän päivän tavoite ladata akkuja - ja ehkä käynnistellä kirjoitusjuttuja myöhemmin. Jos jaksaa. Menköön yläasteikäinenkin kauppaan kuukausirahoineen ja vaihtakoon vapaalle. Hyvää viikonloppua kaikille!

Ei kommentteja: