keskiviikko 5. elokuuta 2009

Ukkosta ilmassa

Taas se tasaisen kesäinen olotila eli hiki on kelmuna naamalla ja ilma tuntuu lehmän hönkäykseltä. Missä on kaikki happi?!?!Muutama ukkosenjyrähdys, pari ujoa sadepisaraa ja sitten taas hautovaa lämpöä.
Tulee syksyä ikävä. Omenoita ja pudonneita lehtiä, ensimmäisiä pakkasaamuja, kun niiden lehtien reunat ovat hopeanvärisiä..no, se tulee taas.
Sunnuntaina on suvun naisten kokoontuminen. Kuulin siitä ihan hetki sitten ja ilahduin. Tapaan serkun jonka olen viimeksi nähnyt, ööh...kaksikymmentä vuotta sitten. Siitä yksinkertaisesta syystä että hän asuu Saksassa ja käy harvakseen vanhempiensa kuoleman jälkeen. Lapsistani hän on tainnut nähdä tasan vanhimman. Yritän kaivaa tuoreita kuvia viikonlopuksi.
Parhaiten tästä serkusta muistan viikon jonka vietin hänen kotonaan Hampurissa. Hän asui silloin rapistuneessa kerrostalossa jonkinlaisessa kommuunissa. Huoneisto oli valtava,siinä oli varmaan kolmen kämpän väliseinät kaadettu. Minä olin kolmetoista ja paikka jäi mieleeni ja kirjoittui Jumalten valtakunta-pokkariini.
Huomenna tiedossa leiriltä kotiutuva poika ja jättikasa pyykkiä.

Ei kommentteja: