tiistai 25. elokuuta 2009

Sudari

Tänään oli lippukunnallamme uusien sudenpentujen ilmoittautuminen. Nollakakkosen partiotaival alkaa ensi tiistaina, toistaiseksi nimeämättömässä laumassa. Taidan suosiolla ostaa 140-senttisen paidan Partioaitasta. Isoveljen paita oli 130 ja viimeinen sudarivuosi oli aika noloa katseltavaa. Mutta onpahan pojilla peräkkäiset kokousajat ja 02:lla eskariaikainen kaveri samassa laumassa.
Vanhempainneuvostosta lähtee useampi jäsen, melkein panikoiduin kun näin pöytäkirjan (flunssa esti kokoukseen pääsyn). No. Ilmoittautumistilaisuudessa oli sihteeri paikalla ja tiesi kertoa että kaksi on jo löytänyt itselleen seuraajan. Pitää markkinoida VeeYytä aktiivisesti syksyn tapahtumissa (mm. lippukunnan 50v-juhlat lokakuussa; kutsu kävi äidille ja Ysiseiskalle tänään.
Se eteenpäin ryöminyt pokkari sai uuden käänteen ja ratsastaa aallonharjalla kohti loppua. Ei tarvinnut kuin tuoda yksi sivuhenkilö esiin ja kas, eukko toi mukanaan koko lopputarinan :O. Enää tarvitsee naputella sanoja jonoksi ja sivuja pinoksi kuten ent. kollega hienosti joskus lohkaisi.
EDIT: Lippukunnanjohtaja soitti. Lauma kokoontuu sittenkin torstaisin 18-19. Eipä mitään, käy se sekin.

10 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mukavaa että pokkarisi kulkee taas. Tuossa aiemmin kysyin jotain miltä tuntuu kun pokkari tyssähtää samaan kohtaan toistuvasti, täällä tunnutaan käsittävän kaikki hiukan väärin (negatiivisessa mielessä) Minä en siis kirjoita lainkaan, paitsi gradumuistiinpanoja ;)

Tarkoitin kysyä missä kohtaa tuo "töyssy" tulee eteen. Onko se aina sama kohta? Olen lukenut paljon kaavoista, joita kirjallisuudessa käytetään, siitä tuo "kaavatietoisuuteni" Joka kyllä haittaa romantiikan lukemista/katsomista, myönnän ;) kun tuntee kaavat, alkaa seurata tarinaa karttamaisesti. Mietin tuleeko tarina tiettyyn kohtaan ja pysähtyy? Onko tuo kohta ennen vai jälkeen puolivälihuipennuksen? Voiko tuohon varautua ennakolta, esim. suunnittelemalla huippukohdat joiden varassa tarinaa vie?

Anonyymi kirjoitti...

Ei kukaan itseään kunnioittava kirjailija kirjoita millään helvetin kaavoilla! Joku tekee tiukan synopsiksen, joku puolivillaiset henkilökartat ja mustetahraiset juonikuviot, mutta ei siellä pärrrkele mitään puolivälihuipennuksia ole! Suunnittelemisen sijasta suosittelen kirjoittamista.

Anonyymi kirjoitti...

Herramujee, kun on kiukkuinen kommentoija, tämä anonyymi 2. Kyl maar utelias voi kysyä ja hänelle kauniisti vastata. ONHAN tarinoissa tiettyjä juonellisia kaavoja, katsos vaikka ;)
http://www2.hs.fi/klik/arkisto/episodivii99/episodivii9900.html

lempeyttä toivoo Anynyymi 3

Anonyymi kirjoitti...

Olisi mielenkiintoista tietää, käyttävätkö juonellisia kaavoja systemaattisemmin kirjailijat vai kirjallisuudentutkijat...

Johanna kirjoitti...

Eikös hyvä kirjallisuus nimenomaan ole sitä, että tunnetaan kaavat, mutta osataan rikkoa niitä...? :-D

Reine kirjoitti...

Johanna, kyllä se ainakin varmaan helpottaa.

Johanna kirjoitti...

Joo tuo oli siis lähinnä anonyymeille, piti vain tarkentaa että tosiaan ymmärrän kolmion vaativan kaavojen noudattamista!

Anonyymi kirjoitti...

Eikö kaava ole eri asia kuin konsepti?

Reine kirjoitti...

En tiedä onko kaavoille ja konsepteille joku ihan "oikeakin" määritelmä. Minä näkisin kaavan kuitenkin sitovampana, detaljintarkempana kuin konseptin joka siis löyhästi määrää isoista linjoista. Voin olla väärässäkin, viisaammat korjatkaa...

Johanna kirjoitti...

^jotenkin noin minäkin määrittelisin - valitettavasti olen opiskellut kirjallisuustieteeni ja vähän muutkin asiat muulla kielellä kuin suomella, joten mä ainakin käytän varmaan ihan väärin ja hassusti sanoja :( :(