lauantai 29. elokuuta 2009

Lauantai

Lauantai on hyvä päivä. Ensi viikolla on paljon tekemistä, paikkoja jossa käydä, asioita joita hoitaa. Lauantai on suvanto siinä keskellä.
Ekaluokkalainenkin voi rentoutua. Jostain syystä koulu jota poikanen odotti koko kesän, on muuttunut stressin aiheuttajaksi. Poika on pahantuulinen, tiuskii ja itkeskelee. Läksyt tekee mielellään ja jos koulusta kyselee niin ei, ei häntä kukaan kiusaa tai muuta. On vain tylsää.
Aion puuttua asiaan, selvittää, hoitaa.

Mutta nyt tyydyn kuuntelemaan pojan lauleskelua tuossa vieressä, kun hän leikkii pikkulegoista väkertämillään kullankaivuukoneilla. Kummassakin on tukevat pyörät, toisella kaivetaan maahan reikä ja toisella sitten kerätään kulta ja laitetaan takana olevaan säiliöön. Näitten väkerrysten kanssa nuoren miehen mielikuvitus on rajaton.
Pitäisi varmaan siivota. Ja kirjoittaa. Viikko deadlineen.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Voi pientä koululaista! Hyvä, että otat selville mistä kiukuttelu johtuu. Minä kannan huolta esikoisestani - ei häntäkään kuulemma kukaan (tällä hetkellä) kiusaa, mutta silti sydän syrjällään lähetän hänet joka aamu koulutielle ja päivän päätteeksi huokaisen helpotuksesta, jos poika on ollut koulusta tullessaan suht normaalin oloinen. Tulee pitkä talvi... Joka tapauksessa hyvää alkavaa viikkoa sinulle, kamu! Alohomora