tiistai 18. elokuuta 2009

Ihan niin kuin isoveljet!

Meillä mennään kahdella kaavalla kouluun. Tytöt omallaan ja pojat omallaan.

Tytöt tulevat ekana koulupäivän silmät loistaen ja puhetta pursuten. Raportti tehdään minuutintarkasti ("ja sitten mä kävin vessassa" - muistaakohan esikoinen..). Kavereista touhutaan, opettaja on aina ihan ihana.

Pojat tulevat tuppisuisina. Voisi luulla että ekana päivänä on ollut jälkkää. "Ihan kivaa" "emmä muista" "emmä jaksa kertoo"

Nollakakkonen ei ollut poikkeus.

Tuolla hän nyt lukee aapisläksyä ja läksyjenlukuasentokin on kuin isoveljeltä peritty. Polvillaan sohvalla, puoliksi luisumassa lattialle, kirja sohvalla levällään, pää kirjassa kiinni ja ylimpänä on pylly.

Sen verran sain informaatiota että eskarikavereita on luokalla pari, rinnakkaiselle meni enemmän. Ja ope on ihan kiva. Ja saivat aapisen, työkirjan ja reissarin. Iltapäiväkerhoon olisi halunnut jäädä. Pitää ottaa selvää siitä

Meidän perheessä on sitten kaikki lapset koulussa! Ysiluokkalainen kera kaverin tuli hänkin kotiin ja kutosluokkalaista odotellaan..

EDIT. Huoh. Mummi soitti ja halusi puhua tuoreen ekaluokkalaisen kanssa. Anoppikulta on tunnetusti kova puhumaan ja kyselemään paljon. Nollakakkonen vastaili kiltisti ja kysyi sitten että "niin oliko sulla jotain asiaakin...?"
Huoh.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Täällä yskin ja nauran ja nauran ja yskin - ihan sama juttu meillä! Tyttö antaa minuutintarkkaa selostusta päivästään ja pojilta saa nyhtää hohtimilla tietoa koulupäivän kulusta - just tota emmätiiä, emmämuista, ihanjees -osastoa. Heeh! Hyvää viikonjatkoa koululaisten äidille toivottaa Alohomora

Anonyymi kirjoitti...

Ja täällä! Lohduttavaa kuulla, että tää onkin siis sukupuolisidonnaista - mulla kun vasta eka poika koululaisena ja ajattelin että vain hänen luoonteensa vuoksi selostukset ovat tätä luokkaa : äiti "mitäs oli tänään ruokana?", poika "emmää muista, ei meillä ollut ruokaa kai ollenkaan..." (ja tasan oli).

Poikain äitiys on hyvin mielenkiintoista :)

Kuplatus

Celia kirjoitti...

"niin oliko sulla jotain asiaakin...?"

:DDD Repesin... Että nämä lapset osaavat.

Oma kuopukseni haluaa selostaa koulutapahtumat jo kotimatkalla. Paras siis pitää puhelin käden ulottuvilla.