sunnuntai 2. elokuuta 2009

Retkisää oli hieman epävakainen

Kuvia laitan kun jaksan kännykkäni muistikortilta kaivella, unohdin kameran kotiin, kuinkas muuten.
Rauta-leiriä on koetellut liki vedenpaisumus viime päivinä ja me vierailijat saimme niskaamme peräti kolme erittäin kastelevaa sadekuuroa. Ne kuitenkin häiritsivät vain hetken.
Kummasti nykyaika tuntui katoavan tuolla leirillä, aina puuportista lähtien. En tiedä viittaako Rauta-nimi rautakauteen jotenkin, Vartiovuorella on tehty löytöjä jo myöhäiseltä pronssikaudelta mutta rautakausi oli sen kukoistusaikaa, muistaakseni. Ja sen huomasi leirin ulkoasusta ja rekvisiitasta. Eniten taisivat veljekset tykätä miekkailusta - paikalla oli isoja raskaita lyömämiekkoja (vaahtomuovitäytteisiä). Löytyi sepänpajaa, vuoleskelupistettä, näköalapolkua - ja ennen kaikkea joka puolella roikkuvia märkiä vaatteita. Makuupussit kerkesivät kuivua ennen kuin yksikään tämän päivän sadekuuroista lankesi mutta veikkaan että Ysiseiskan kengät eivät kuivu ikinä. Tuotiin ne kotiin, katsotaan mitä kengänkuivaimella saadaan aikaan. Kun tuo olisi ilmoittanut niin oltaisiin tuotu toinen pari, nyt nuorimies jäi sinne varusteinaan Crocsit ja kumpparit - ja huomenna pitäisi lähteä päivävaellukselle, argh!
Pikkuveli oli ihan kotonaan leirimaisemissa. Ensi vuonna varmaan mukana, sen alkuajan. Sudenpennuthan tulivat tänään kotiin vanhempien vierailupäivän päätteeksi.
Nyt on tietty reissuväsymys päällä, en edes kuvittele naputtelevani minkään valtakunnan fiktiota tänään.

2 kommenttia:

Johanna kirjoitti...

Kuulostaa kivalta! Meidän poikien leirillä oli puolestaan velho-teema, liittyy jotenkin paikkaan myös ja niillä oli siihen liittyvää ohjelmaa.

Noi miekat on muuten boffausmiekkoja ja niillä taisteleminen boffausta :). Meillä on harrastettu sitä mm. mökillä ja muutenkin kavereiden kanssa. Täällä on jossain puistossa säännöllisesti boffaustapahtumia kans.

Anonyymi kirjoitti...

Sadetta piti meidänkin leirillä. Meillä oli esiintyminen teemana ja tietty aina tärkeät erätaidot. Johanna, laitoin sulle komenttia Reinen blogissa kirjoitukseen, missä kyselin teidän partiolaisten lukumäärää.

Reinelle lämmin kiitos paketista, jonka sain... ihanaa! Palaan asiaan privasti.
piiu