sunnuntai 23. elokuuta 2009

Täällä taas!

Lapsilla oli hauskaa esikoisen+vävypojan kanssa. Ja meillä vanhemmilla oli, hmm, kypsän aikuismainen reissu.
Asumisen puitteet olivat tällä kertaa melko askeettiset (hotelli Metropol) mutta Oliverin ruoka taas hyvää. Söin tartarpihvin uuniperunalla ja punaviinikastikkeella, jälkkärinä kirsikka-juustokakkua. Minkä lisäksi kävin hierojalla, käsihoidossa JA kampaajalla. Koko paketti maksoi noin 40 euroa, kun maksan saman pelkästä pään trimmauksesta täällä.
Ensimmäisen kerran noin kolmeenkymmeneen vuoteen mulla on punaiset kynnet. Ja oikein kunnon burgundinpunaiset vielä.! Lyhytaikainen ilo meikäläisellä joka käyttää kynsiä työkaluina. Oikea etusormi ja vasen peukku ovat jo lohjenneet pikkuisen..

Mutta joudun taas toistamaan itseäni - paikka oli ihana, ruoka oli hyvää, juoma oli hyvää ja ennen kaikkea seura oli hyvää. Lopultakin muistin muuten tuoda sitä vampyyrijuomaa kotiin. Tarkoitan siis venäläistä Odessa Red -marjakuohuviiniä. Se on punaista kuin vampyyrin drinkki ja maistuu suloisen marjaisalle.
Aikataulukin oli parempi kuin aikaisemmin. Yleensä olemme lähteneet aamunkoitteessa perjantaina ja palanneet iltalaivalla lauantaina. Nyt lähdettiin 10.30 Tallink Starilla - eli kaikessa rauhassa liikkeelle - ja palattiin klo 14 lähtevällä Starilla takaisin. On ollut aikaa palautua (=katsoa Teemalta leffaklassikko Exodus ja siemailla vaniljavodkasnapsia...)

Ja maljakossa on tummanpunaisista ruusuista ja keltaisista gerberoista solmittu kimppu kukkia. Mies osti sen minulle hääpäivän kunniaksi. Mietin jotta pitäisikö kuivata se...katsotaan. Meinaan se on kaunis kuin morsiuskimppu, sidottu samaan tapaan.
Nyt tuntuu hyvältä kiinnittyä arkeen. Hyvää alkavaa viikkoa kaikille, myös niille jotka tapasimme laivalla ja joista ainakin yksi lukee tätä. Terkkuja niille muille!

5 kommenttia:

Celia kirjoitti...

Teillä on ollut sitten loistava häämatka. Rupesin jo suunnittelemaan, keksisikö sitä itsekin jotakin kivaa omana tulevana merkkipäivänä ;)

Gerberat eivät taida välittää kuivaamisesta, mutta ruusut sitäkin paremmin. Oman kokemukseni mukaan gerbera on kaunis mutta ongelmallinen kukka. Sen varsi nimittäin lahoaa vesimaljakossa nopeasti ja rupeaa haisemaan hirvittävältä, ihan yhtä nopeasti.

Johanna kirjoitti...

Mulla loppui kynsi-ilo kerran jo siihen kun kaivoin lompakon esiin, eikä lakka ollut kuivunut... Ilmeisesti ei ole tarkoituskaan, että nainen maksaa itse nuo iluhoitonsa ;-D

Reine kirjoitti...

Eestin kieli on tietyllä tavalla hilpeää suomalaisen korvaan. "Sillä aikaa kun te naiset käytte ilusalongissa niin me mennään reisibürooseen" ;D

Kiehtova kaupunki tuo Tallinna. Tuntuu että sitä voisi koluta loputtomiin ja aina löytyisi uutta.

Anonyymi kirjoitti...

Oih, olipa ihana reissu teillä! Terv. kateellinen kotirouva aka Alohomora

Johanna kirjoitti...

Jos kaupungin historia kiinnostaa niin suosittelen Jaan Krossin Uppiniskaisuuden kronikkaa. Melkoinen järkäle, mutta mahtavaa lukemista.