perjantai 29. toukokuuta 2009

Koulut loppuu

Viimeisiä päiviä viedään ja normaali koulunloppuhärdelli käynnissä. Huoh.
Isommilla kirkkopäivä. Aamuhötinässä Ysiseiska pukeutui äidin näkemättä. Mikähän pöljäkromosomi sai minut luulemaan että yksitoistavuotias a)tietää jotain tilannepukeutumisesta ja b)piittaa siitä.
Aamulla meinaan taivalsin läpi kaaoksen ja sotkun poikien vaatehuoneelle (oli pakko!). Kaiken muun seassa näin lattialla Ysiseiskan harmaat loppuun palvelleet puuvillahousut. Niistä ei ole edes sortseiksi, kun taskukohtaankin on ilmeisesti joku ampunut singolla. Siis MITEN joku saa housuihin nyrkinmentävän reiän etumukseen???
En siinä ehtinyt jäädä taivastelemaan vaan päätin että kunhan saan raapaistuksi aamun pakolliset kasaan, niin teen roskiskierroksen ja nuo lähtevät heti. Mies joka näki keskimmäisen poikansa lähdön vahvisti että joo, ihan siistinä se meni.
Ei muuta, mutta kun sitä roskiskierrosta tein niin arvatkaa löysinkö harmaita rytkyhousuja mistään?
Eikä Ysiseiska aamuisin - jos ikinä - huomaa tehdä pyytämättä jotain niin mitätöntä kuin vaatteiden pyykkiin vieminen. Ja kun kerran housut ovat kadonneet lattialta, ne voivat olla vain pojan jalassa. Kirkkopäivänä koulussa. En minä vaadi että puku päällä kirkkoon mentäisiin - mutta jos edes ehjät housut?
Huoh.
Nollakakkosen viimeinen päivä eskarissa koitti. Ryhmäläisille ostettiin jäätelöt ja opettajille päädyin kasaamaan pienen herkkukorin - keksiä, viinirypäleitä, juustoa, konvehteja, pikku korissa kahvihuoneessa kera kiitoskortin. Kuulostaa ylenpalttiselta, mutta ei se oikeastaan ollut.

Pitänee jatkaa siivousta.

Ei kommentteja: