lauantai 14. elokuuta 2010

Itseaiheutettu olotila

Juu, ei krapula, ei myöskään morkkis mistään.
Unohdin vain vilkaista testbediä kun pyyhälsin aamurutiinilenkille. Siellä olisin nähnyt uhkaavan sinipunakeltaisen vyöryn suunnistamassa juuri meille päin.

Mutta siis joo, kerkesin minä nähdä (ja ennen kaikkea tuntea nahoissani) sen ihan livenä kun olin sen verran kaukana kotoa ettei sieltä ihan hetikohta päässyt pois. Eikä suojapaikkojakaan ollut, sellaisia joiden alle ukonilmalla uskaltaisi.

Sen verran kastuin että kengät saattavat olla ylihuomenna kuivat. Vaatteista, alusvaatteita myöten olisi voinut vääntää vettä. Yleensä tulen takaovesta sisään lauantailenkillä, mutta päätin sääliä lattiaa ja käppäilin pääovesta, eteisessä kun on kivilaattalattia.

Ja nyt nenää kutisee sillai mukavasti että taitaa olla itseaiheutettu flunssa tulossa. No, sen ehtii potea kolmena varastottomana päivänä. Harmi vain että olin suunnitellut vähän muuta aktiviteettia sille rupeamalle.

Koulukkaat inventoivat tarvikkeitaan ja jopa pojat ovat, hämmästyttävää kyllä, pitäneet huoneensa jokseenkin siisteinä. Tänä syksynä täältä siis mennään alakoulun tokalle, yläkoulun seiskalle ja lukion ekalle. Ja minä olen ilmeisen hidas tajuamaan asioita, pähkäilen edelleen että eikö meillä ole yhtään alle kouluikäistä enää? Tosiaankaan?

Tytär89 ja vävy ottivat äkkilähdön Kreetalle. Kaikkien kämppäharmiensa jälkeen ovat sen ansainneet. Juhannuksena pamahti viemäriputki ja seuraukset olivat kirjaimellisesti paskaiset. Seurasi epämiellyttävä ajanjankso haasteellisissa vessa- ja suihkuolosuhteissa, ennakoimaton asunnonvaihto ja nyt uudessa kämpässä oli edellinen asukas unohtanut tulpata jonkun tiskariliitännän. Vävyn juuri laittamat lattialaminaatit saivat ei-toivotun kylvyn. Siivosivat jäljet ja päättivät että aikalisän paikka jossain aivan muualla. Sen todellakin heille suon!

Esikoistytär ja elämänsä mies puolestaan tulevat huomenna viettämään kesäkauden päättäjäisiä. Tehdään pitsaa, syödään hyvin ja viihdytään. Luulen että lähden nyt vaatehuollon kimppuun ja yritän ignoroida nenää joka kutisee flunssaisesti.

Ei kommentteja: