sunnuntai 14. kesäkuuta 2009

*rumia sanoja*

Minä vs. tietotekniikka - ja erä oli tietotekniikan.

Kirjoittelin pitkät pätkät lokakuun Timanttipokkaria ja kun en älynnyt seivata jokaikisen lauseen jälkeen pääsi ylihysteerinen emo tuhoamaan työni. Word päätti sulkea tiedoston IHAN SILTÄ VARALTA että siellä olisi joku hyi-hyi-pöpö

Sain turhautumispuuskan ja purin ahistusta miehelle joka raivostuttavasti kohautti olkapäitään ja totesi ettei noille paljoa voi. Inttelin että täytyyhän siihen olla joku lääke. Että kumpi on pomo, ihminen vai tietsi? Jne jne. kunnes huomasin kuulostavani Salkkareiden Sallalta, äänenkorkeutta myöten.

No, sitten vaan läppäri esiin. Tossuparkani sai takkiinsa niin pahasti pudotessaan että siirtyi eläkepäiviä viettämään. Teen tuttavuutta Linuxiin IBM think padilla ja olen jo melkein epätoivoinen. Open Office-tekstinkäpistely, jolla Timanttia jatkan on omalla tavallaan sekin ylihysteerinen. Se arpoo valmiita sanoja! Siis, jos olen kirjoittanut edellisessä kappaleessa Linnealle ja yritän kirjoittaa seuraavassa Linnea, niin se tarjoaa sitä Linnealle-sanaa valmiiksi!

MINÄ VIHAAN tuollaisia ominaisuuksia. Minä haluan kirjoittaa itse, en halua että yli innokas tekstinkäpistelyohjelma kirjoittaa minun puolestani! Ja kun en tiedä miten tuon kainalosauva-ominaisuuden saisi sammutettua...eikä mieskään tiedä koska vaikka hän on opetellut tällä koneella Linuxia, ei tekstinkäsittely ole kiinnostanut niin paljon että tietäisi ominaisuudesta.

Kiusaus siirtyä ruutuvihkoihin tuntuu just nyt ylivoimaiselta. Mutta kun pokkareita ei jaksa käsinkään kirjoittaa. Huoh. '

Miten kesytetään tietotekniikka???

5 kommenttia:

Rooibos kirjoitti...

Kaikki sympatiat täältä. Mikään ei ole kypsempää kuin kone, joka luulee olevansa fiksumpi kuin sinä. Jos se lisäksi ehdottelee sanoja kuin yli-innokas idiootti, tekee mieli heittää ikkunasta ulos. Tsemppiä!

Anonyymi kirjoitti...

Et vaan osaa. ;)

Reine kirjoitti...

En osaakaan. Sitä suuremmalla syyllä ;D

Lippis kirjoitti...

Voisit ainakin ensin säätää Wordin asetuksiin automaattitallennuksen vaikka joka viides minuutti.

Sit toisekseen ainakin mulla jos kone kippaa mut yli laidan, se tekee automaattisesti jonkun varmuuskopion, joka sit on seuraavalla kerralla sovellusta avatessa tyrkyllä.

En tiedä mikä käyttis sulla on ja mikä selain yms tiedot, msn:n sivuilta saa aika käteviä neuvoja koneen taltuttamiseen..

Celia kirjoitti...

Wordissa on myös olemassa sellainen automaattikorjaussäätö, jonka voi näpsäyttää pois päältä. Kun vain muistaisin mistä. Tutkin oman koneeni ja palaan vielä asiaan.

Selvisikö muuten se nettisurffaukseen liittyvä vika? Tuli nimittäin mieleeni, että jospa vika ei olekaan virustorjuntaohjelmassa vaan nettiselaimen asetuksissa. Ainakin Firefox jurnuttaa aivan olemattomista asioista, ellei sitä opeta tavoille.