lauantai 17. huhtikuuta 2010

Tottelemattomuus olisi palkinnut

Ensimmäinen tentti ohi. Joko joudun uusimaan tai menee nippa nappa läpi. Todennäköisemmin joudun uusimaan.

Yksi kolmesta tehtävästä meni kyllä, sanoisinko ihan nappiin. Runoanalyysin välineet ja niiden suhteet toisiinsa. En tiedä mitä yksi kolmesta pelastaa vai pelastaako mitään.

Toisesta en ole varma siteerasinko enemmän Petterssonia kuin Reineä, ehkä siitä joku säälipiste heltiää.

Kolmas on saanut minut epätoivon partaalle. Olen säästellyt kahta kirjaa "palkinnoksi" tentin jälkeen, Julia Kristevan Puhuvaa subjektia ja Roland Barthesin Tekijän kuolemaa. Ajatellut että nyt keskityn tenttiin ja tenttikirjoihin ja kun se on ohi...

Arvatkaapa keitä kahta käsitteli se kolmas kysymys? Jotain heiveröistä muistin nytkin, mutta jos olisin ollut kansalaistottelematon ja palkinnut itseni etukäteen, olisin korjannut pisteet kotiin.

Jotain kuitenkin tapahtui. Se sama ilmiö kuin siellä sovituskopissa. Luovutin paperini tietäen että ei se nyt oikein mennyt, mutten ruoskinut itseäni ja päättänyt etten iki kuuna päivänä vilkaisekaan kirjallisuustutkimukseen päinkään.

Sen sijaan ajattelin näin: "No niin. Tällaista se sitten on. Ensi kerralla menee paremmin. Tänne voi tulla takaisin. Täällä voisi käydä useamminkinkin"

Educating Reine, end of part one.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

:). Kuulostaa Oppimiselta, Ystäväni. Proud of you.
Kipinä

Johanna kirjoitti...

Puolet pisteistä riittää läpimenoon, joten aina kannattaa yrittää... arvosanalla ei liene väliä, kun käsittääkseni et tähtää tohtoritason jatko-opintoihin ;). Yliopistolla yleensä haetaan lisäksi soveltamiskykyä eikä ulkoaoppimista, joten tulos voi olla parempi kuin oletat.

Tillman kirjoitti...

Kirjallisuuden aikuisopiskelijana lohdutan sinua, että yksi hyvä vastaus pelastaa usein paljon.

Omalla kohdallani ensimmäinen tentti oli sellainen, jossa oli paljon runousoppia. Olipa aika lähellä hylätty, mutta luikertelin jotenkin sisulla vastaukset läpi.

Kristevan ja Barthesin kanssa joudun vasta tulevaisuudessa tekemisiin, mutta jo nyt syventävien kursseilla olen ollut vaikeuksissa, kun en ole em. henkilöihin tutustunut

Ei kuitenkaan kannata masentua ja luovuttaa. Alkuun pääsemisen jälkeen tentit tulevat mukaviksi ja niihin osaa oikein vastata kun on oppinut tuota kirjallisuustieteen munkkilatinaa

Anonyymi kirjoitti...

Tsemppiä!! Ja pidetään peukut, että pääset lävitse. Itse pääsin juuri rimaa hipoen hallinnon tentistä läpi -mutta läpi:) Opiskelu on aika hauskaa näin vanhemmalla iällä, kun ei ole sellaisia kamalia paineita. Kerrothan sitten miten meni?
piiu