sunnuntai 23. toukokuuta 2010

Jollei heilaa helluntaina niin hyttysiä ja halkoja sitten

Päivän ohjelmassa poikien haku Pornaisista partiokämpältä ja samalla kevättalkoot vanhempainyhdistyksellä. Eli iiso keko halkoja siirtyi liiterin edustalta siistiksi pinoksi liiteriin kuivumaan ja laituri laskettiin veteen & yleistä siivoamista ja ikkunoiden pesua.
Leiriläiset saivat tuntea Suomen kesän kaikessa ihanuudessaan - hellettä, joka vaihtui sateeksi, joka yltyi ukkoseksi ja loiveni tihkuksi ja kutsui jamboreelle myös taatusti kaikki Suomen hyttyset. Kumpikin poika näyttää varsin kirjavalta ja miestä joka meidän muiden kanssa hosui sitä halkopinoa liiteriin, käy ihan sääliksi. Miksi juuri se joka on pahimmin allerginen hyttysille, kelpaa niille ruuaksi parhaimmin? Minä sain olla verenimijöiltä rauhassa teepaitasillanikin,mutta mies on kirjavanaan paukamia ja tarvitsee antihistamiinia yöksi.
Hyttyset olivat häirinneet myös teltassa yöpyneiden seikkailijoiden ja tarpojien yöunia - sudenpennut pääsivät kämpässä pikkuisen vähemmällä. Ei ihme että Ysiseiska kaatui saman tien kotiin päästyään sänkyyn ja oli unessa ennen kuin hyttystensyömä otsa kosketti tyynyä. Pikkuveli syö paahtoleipää ja lukee Aku Ankkaa ja näyttää siltä että voisi kaivata päiväunia hänkin.
Hauskaa oli kuitenkin ollut. Otsalampun hihna hajosi, mutta Nollakakkosen kadonnut puukko sen sijaan löytyi kämpältä.
Ja äidille tuli kaksi rinkallista pyykkiä pestäväksi sekä rahastonhoitajan velvollisuuksia hoidettavaksi

1 kommentti:

Maiju kirjoitti...

Novitan Luxus Cottonista teen. Siinä on musta niin kivat ne värivaihtoehdot ja lanka on just sopivan pehmeetä.
Samoksen vaaleenpunanen taitaakin olla niit värei mitä ei saakaan enää mistään. Mikä on siis tyhmää koska musta se on paljon kivampaa kun se pinkki..