torstai 14. tammikuuta 2010

Proosaa Pianolla

Kirjallisuusopinnahtelu käynnistyi sekin tällä viikolla. Alkoi proosa, tai siis alkoi jo ennen joulua, viimeinen teema ennen lomaa. Jatkui nyt.
Kaksi ensimmäistä tehtävää sivuavat Raija Siekkisen Piano-novellia. Olen lukenut sen kerran toisensa jälkeen ja jättänyt ensimmäisen tehtävän aiheesta ja pohdin tässä helpottaisiko tehtävien tekemistä jos voisi edes vähän kiinnostua tekstistä. Mutta kun ei. Piano on minusta innoton ja hajanainen kyhäelmä (juuri niin, käytän tällaista rienaavaa sanaa!) luettavaksi.
Pitänee ottaa haasteena. Jos tässä kerran meinaa opiskelemaan ruveta ihan tosissaan niin ei ole yhtään liian aikaista psyykata itsensä sietämään epäkiinnostavia tekstejä.
Tänään oli Nollakakkosella vuoden ensimmäinen partiokokous. "Kaikki pelleili, eikä kukaan saanu tarraa" kuului raportti. No, kyllä se siitä taas. Uskoisin. Ysiseiska puolestaan oli vuoden ensimmäisissä taekwondo-treeneissä ja sai treenikaverilta synttärikutsun lauantaiksi.
Minä innostuin jatkamaan yhtä keskeneräistä peittokäsityötä, torkkupeittoa Ysivitoselle kaksivärisillä isoäidinneliöillä. Ja nyt olen pulassa, kun mistään ei löydy sitä kakkoslankaa. Ei kellään teistä lukijoista sattuisi olemaan joutavana vaaleanpunaista Novita Samosta, voisin ostaa pois? Kaupoissa ei ole enää/vielä, eikä Huutiksessakaan näytä olevan.
Iltaruokana tänään perunoita ja nakkikastiketta. Lounaaksi silppusin kasan kasviksia ja tein tomaattipohjaisen kasviskeiton. Luulin että sitä olisi huomiseksikin lounaaksi, vaan toisin kävi, tytöillekin maistui. Pitänee tehdä huomenna uusi soppasatsi. Sopassa siis porkkanaa, kaalia, sipulia, punajuurta, paseerattua tomaattia, pari valkosipulinkynttä, mausteita. Pyöräytetään kasarissa öljytilkassa kasvikset, lisätään paseerattu tomaatti ja annetaan muhia. Lisukkeeksi lusikallinen virolaista smetanaa, tai siis sellaista Hapukoor-nimellä kulkevaa valmistetta jota saa Prismasta punavalkoisessa purkissa. Nam.

Ei kommentteja: