torstai 23. joulukuuta 2010

Joululaulujen outouksia ja red alert

Red Alert tarkoittaa etten löydä yhtikäs mistään kaitaliinaa jonka -95 teki kolmevuotiaana kerhossa. Se on siitä lähtien ollut AINA meidän joulupöydässä.

Käännän kämpän kohta uudelleen nurin löytääkseni liinan, mutta sitä ennen pari joululauluihin liittynyttä pikku kummastelua. Itse pienenä mietin soivia kenkiä ("päättyy joulu vaikkei kenkään sois") kuin myös muistavia kenkiä ("ei huolta, murhetta kenkään muista"); okei vanhemmiten tajusin että se oli tätä vanhahtavaa suomea(tai sitten sanoittaja oli joku sen ajan kenkäfriikki)

Mutta varsinainen yllätys koitti eräälle lapsistani kun hän tajusi "joulupukki suukon sai" laulun oleellisen sisällön ei-niin-kovin-monta-vuotta-sitten). Lapsiparka kun oli oikeasti luullut että laulu kertoi lapsesta joka joutui aviorikoksen todistajaksi ja epäili että laulua seurasi karmea kolmiodraama. Helpotus oli melkoinen kun joulupukki ja isä ymmärrettiin samaksi tyypiksi, eli äiti ei edes aikonut tarjoilla piparia millekään random-pukille.

Ihmettelin pitkään miten joku saattoi edes ajatella asian noin ja tajusin sitten että meillä ei ole käynyt ketään pukiksi naamioitunutta tyyppiä kylässä yhtenäkään aattona. Emme vain osaa olla siinä tilanteessa. Pukilla kun on tapana jättää lahjat jonnekin päin taloa meidän huushollissa kenenkään huomaamatta.

Ainakin näin kaikki ovat uskovinaan. Toisaalta, jälkeenpäin ollaan kuultu tarinoita siitä kun käytiin ensi kertaa perheenä katsomassa tätä nykyistä kotia vuonna 2006. 95 ja 97 olivat katselleet paikkoja sillä silmällä että "tonne ne sitten varmaan jemmailee joululahjoja"..

Lienee viimeinen bloggaus ennen Jiitä, joten hyvää sitä kaikille jotka olette täällä jaksaneet roikkua.

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

HYVÄÄ JOULUA SINUN KOKO PORUKALLE

t Pirre

SusuPetal kirjoitti...

Väärin kuullut joululaulut ovat hauskoja.

Leppoisaa joulun aikaa sinulle ja koko pesueelle!

Poholga kirjoitti...

Onhan näitä, omalaatuisia... esim.

-Jolu on jo ovela....

Parempi on sittenkin punaisten joululaulu. "Muistan lahtarin, punikin, Kuusisen varmaan, ja puna-armeijan, Stalinin harmaan..." Mukava joululaulu on se, joka kertoo kahdesta, unettomuudesta kärsivästä teini-ikäisestä: "Kaks vain valveilla puol-isoa." Tai se surullinen laulu, jossa alkkisäidin tytär laulaa jouluaamuna keittiön ikkunan ääressä: "Tiu tau tilhi, äiti ryynii maassa..."

Itse olen tietysti laulanut "Taivahalle syttyi juuri suurensuuri punajuuri, josta viisaat itämaan haukkasivat puolikkaan". Suurta suosiota koulussa niitti "Joulupuu on varastettu, poliisi on ovella. Joulupukki hirtettynä roikkuu kuusen oksilla. Kuusen pienet kynttiläiset käristävät pukkia. Pukki huutaa hädissänsä, tuokaa haudalle kukkia..."

Ai että ei... tuota... niiiiin, minähän olen sanonut, että olen outo *muahahaaaaah*. Eihän sun pienimmät tätä lokia lue? ;D

P.Olganovits kirjoitti...

Viälä unhottu yks karu totuus (väärin kuultu sekin):

On pyllyn alla lämmin, kun lunta tuiskuttaa... ;D

Ippu kirjoitti...

Juu, outoja ovat joululaulut. Pikku Ippua kummastutti aikoinaan, miksi enkeli "taivaan" lausui näin: "miks, hämmästyitte säikähtäin" eli miksei se voinut suoraan sanoa taivasta taivaaksi, vaan puhui jotain merkillistä korukieltä. Ehkä enkelit puhuvat niin, päättelin.

Väännöksistä rallatetuin oli meillä päin "hei tenttu-ukot hyppikää, nyt on apteekit auki".

Joka tappauksessa: Hyvää joulu, Reine!

Partapappa kirjoitti...

Joo, mukavaa jouluu vaa sinne!! T:Pappa, V, kissat ja koera.

Puhuri kirjoitti...

Hyvää Joulua Reine!
Nolona tunnustan, että taisin joskus ennenmuinoin funtsia tuosta joulupukin suukosta myös vähän väärin...:D