perjantai 26. helmikuuta 2010

Otsikko uusiksi, eli paikka, joka/jossa/jonne...

Toukokuun Lääkäri-pokkarin työnimi oli Kahden kauppa. Tiesin jo laittaessa että se menee toimituksessa uusiksi. Ihan ookoo minulle.
Mutta nyt kävi niin ettei se toimi edes työnimenä. Nimittäin ne kolmas, neljäs ja viideskään eivät tyytyneet korvapuusteihin vaan vaativat tilaa, ääntä, ja omaa tarinaa. Romantiikkaa niittenkin tarinaan voi toki sisällyttää, teema ei katoa, ja kuten melkein aina, niiden tarinasta tulee mielenkiintoisempi kuin the Sankariparin. 'huoh*.

Mikä tälle sortin sakille olisi sitten sen verran yhteinen nimittäjä että siitä saisi otsikon? Kyllä se taitaa olla tapahtumapaikka,imaginäärinen keskikokoinen kunta Kuopion kupeessa, nimeltä Karistovaara. Useampi tyyppi on matkustanut ympäri maailmaa ja palannut sinne takaisin. Joku ei ole sieltä ikinä halunnut lähteäkään ja sankaritar löytää sieltä kotikaupungin josta on aina haaveillut.

Eli siihen kai sitten pitäisi otsikko perustaa. Kurjaa kun mieleen tulee sitten pelkkiä kliseitä tyyliin Sydämeesi kodin teen(joka on siis Billie Lettsin kirja josta tykkään hurjasti, siirappisesta otsikosta huolimatta).
Oliskohan tässä kohtaa hyötyä niistä jääkaappirunomagneeteista? Pitäisiköhän hommata sellaiset, tulevia tilausjuttuja ajatellen?

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Sydämen koti, obviously.
Kipinä

Anonyymi kirjoitti...

Kaukana kavala maailma

Sydän harhateillä

Sydän kaipaa juurilleen

Pitkä matka syliin

Käskekää mun lopettaa! Sitokaa mun kädet! Tukkikaa suu! Kotiliesi... (vaimennettua muminaa)

Ippu

Anonyymi kirjoitti...

Rakkauden koti
Rakkaus palaa kotiin
Kotimatka rakkauteen
Sydän etsii kotia
Ääh, hyvää viikonloppua!