sunnuntai 7. helmikuuta 2010

Mahalasku ja mahamyrsky

Eilinen ei oikein ollut minun päiväni. Eikä tämäkään, ainakaan aamu.

Se oli suloista kun oltiin tosiveljen pikkupojan nelivuotispäivillä - 02 sai kutsun - ja siellä yksi pikkuvieras kysyi minulta että olenko päivänsankarin mummo. Jouduin vastaamaan että en, mutta oli kuin olisi lahjan saanut. Minä ihan simppelisti ilahduin mummoluuloista. Luulen että Satu ymmärtää.
Kun Ysivitonen ja Ysiseiska olivat pieniä, heillä oli leikki. Kävelivät ympyrää meidän sängyllä ja hokivat "mummo...mummo...mummo...mummo...ai!(heittäydytään patjalle pitkäkseen). MUMMO KAATU!"
Karmea leikkiloru? No, eivätkös ne kautta aikojen ole olleet? Muistan lukeneeni että "Ring around the Rosie" olisi peräti mustansurman inspiroima. Luotettavaa tietoa tämä ei ole mutta mielenkiintoista jos näin on.
No, joka tapauksessa tämä mummo kaatu. Saunan lattialle.
Prkles, siinä ei ollut edes saippuaa. Mutta niin vain kävi. Oikea jalka lipesi alta kun astuin löylyhuoneesta pesuhuoneen puolelle ja päädyin vasemmalle kyljelle. Pää ei onneksi kolahtanut mutta kipeetä saivat oikean jalan varpaat, vasen polvi, vasen lonkka ja vasen hartia.
Tämä onkin vaikeuttanut makuulla olemista tänään. Kun sitten neljän maissa aamulla heräsin hirmumyrskyyn, sisuksissani. Perheessä on vieraillut vatsatauti viime viikon aikana ja nyt oli minun vuoroni.
Neljästä noin kuuteen kuvittelin kuolevani ja kuudesta noin kahdeksaan aamulla toivoin sitä. Kuume nousi iltapäivällä.
Ja minä kun kuvittelin että tämä viikko olisi tarmokasta pokkari- , karisto- ja ennen kaikkea proosaesseen kirjoittamista. Tiedän että mahataudit menevät kyllä nopeasti ohi, mutta tuntuu että sekä motoriikka että aivotoiminta on lingotty myrskyssä jonnekin hevon kuuseen.
Ehkäpä minä sitten tarvitsin pikku pysähdyksen..

4 kommenttia:

satu kirjoitti...

No huh ja höh.
Sinulla ei ole aikaa tommoiseen, mummo!
;-)

Se Karisto alkoi yllttäin kaivella minuakin. En tajua miksi. Aikaa ei ole enää kuin puolitoista kuukautta ja töitä ynnä koulua olisi yllin ja jopa kyllin kummassakin.

Toisaalta Idea polttelee mieltä.
Ideoita on viime aikoina ollut muutenkin; valokuviin, tauluihin...

En tiedä pitäisikö olla kiitollinen vai huolestunut.

Reine kirjoitti...

Ne eivät yleensä sieltä polttelemasta häivy jos niille ei jotain tee, olen huomannut. Joten eikun yrittämään!

hippiehurrey kirjoitti...

Ai, puolitoista kuukauttako Karistoon vielä onkin? Hmm, hmm. Elin luulossa, että aikaa on vain tämä kuu, ja olin jo suosiolla päättänyt olla osallistumatta, mutta nyt kyllä herää taas kilpailuhenki...

Vaan Reine se aloittaa mummoilun lonkan kestävyyttä kokeilemalla. Muutenkin päiväsi kuulostaa kamalalta, sussiunaa!

Hannelen paratiisi kirjoitti...

Lepoa nyt, mustikkaa jossain muodossa,
käsipesua ja puhtaita pyyhkeitä..