torstai 30. heinäkuuta 2009

Vapaakappaleet tulivat

Elokuun Lääkäri on kaupoissa vasta 7.8 mutta sain vapaakappaleeni jo tänään. Piiu, postia tulossa, tällä kertaa vähän isompi kirje.

Tällä kertaa tarinani sai pitää työnimensä, lukujen nimet eikä kansikuvakaan ole niitä huonoimpia. Ihan jees.
Tässä kohtaa jos on uuden tekstin tekeminen sylettänyt, saan yleensä uutta inspiraatiota. Sanat ovat karkailleet taivaan tuuliin tänä aamuna, jospa niiden hännästä saisi kiinni taas.
Aamulla saatettiin partiolainen kirkolle. Kuljetus Rauta-leirille lähti yhdeksän maissa ja kyllähän noita kolme bussilastillista sinne lähti. Vierailupäivä sunnuntaina, me vanhemmat ja pikkuveli lähdemme käymään.
Pirre kyseli miten me pokkarikirjoittajat pidämme tekstimäärästä lukua. Pokkarin suosituspituus on 30000 sanaa, Regina-novellin 5000-7500. Sanalaskuri löytyy Wordista työkalut-valikosta. Jos Word puhuu englantia niin Tools -> Word count. Vastaava ominaisuus on varmaan muissakin tekstinkäpistelyohjelmissa, ainakin siinä läppäri-Linuxin vastaavassa.

Lukihäiriö ja kirotusvihreet, luulenpa että niihin auttaa vain oikolukuohjelma ja/tai kaveri joka toimii tekstin esilukijana. Rikos ja rakkaus on kyllä aihe josta luulisin Pirreltä irtoavana ideaa!

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mites arvasit jot hiukka kiinnostas jos vaan uskaltas. Mulla tää alotuskynnys tuntuu olevan tosi korkia sillo ko pitäs olla ihka tosissaa.

Haaveilemineha on iha mukavoo.

MUT KIVA TIETÄÄ JOT MITEN HOMMA PELLAA.

mULLA OLI EILÖS PALLAA HIILET KO MIUN SALASANA EI TAHTONNA SISSÄÄ LASKOO. eNKÄ HALUNT SITÄ VAIHTOO.

nOO INTOO KIRJOOTTELUU Pirre

Anonyymi kirjoitti...

Tuo pokkarikilpailu kiinnostaisi allekirjoittanutta, kun aihekin on kerrankin mielenkiintoinen - rakkauden päälle rikosta eli mun lempparia.
Mutta MISSÄ REGINASSA OHJEET? En löytänyt heinäkuun numerosta ja seuraava ilmestyy kuulemma 1.8. eli löytyykö nuo osallistumisohjeet siitä,

kyselee Kirsi

Reine kirjoitti...

Suo anteeksi, Kirsi, nuo taitavat tupsahdella allekirjoittaneelle vähän aikaisemmin kuin kauppoihin, mutta siis 1.8. ilmestyvässä Reginassa ja elokuun pokkareissa myös.

Laitan meiliä aiheesta

Anonyymi kirjoitti...

Laitatko ohjeita tänne blogiisi? Sulla ei varmasti ole mun meiliosoitetta? (Mä olen näissä blogijutuissa ihan uuno) Mut toi pokkarijuttu kiinnostaisi kovin...hiukan olen tässä jo jotakin yritellytkin mutta rikos on aiheena niin mielenkiintoinen, että uuttakin voisi alusta asti pykätä...
-Kirsi-

Reine kirjoitti...

Ups, laitoinkohan nyt meiliä väärälle Kirsille...ohhoh...anteeksi.

Katsotaan mitä saan aikaiseksi tänne blogiin, jos suinkin ehdin..

Arjaanneli kirjoitti...

Miutakii kiinnostais.
Sitten jos vaan ehdit...

Anonyymi kirjoitti...

Pärjääköhän tuollaisissa kilpailussa oikeasti sellaiset kynäilijät, joilla ei ole muuta kokemusta kuin päiväkirjan pitäminen? Tekisi mieleni kokeilla, mutta 32 000 - 34 000 sanaa tuntuu kauhean isolta pinolta paperia. Olisi reilua, jos vasta-alkajille olisi oma sarjansa tai ainakin kaikille luvattaisiin jotain palautetta noin suuresta urakasta.

Reine kirjoitti...

Anonyymi, jostainhan kaikki aloittavat. Sanamäärä tuntuu todella huikealta mutta aikaakin on toisaalta kolme kuukautta.
Minä neuvoisin että tilaisit ne tarkemmat ohjeet osoitteesta anni.moilanen@kolmiokirja.fi ja että ostaisit vaikka kirppikseltä nipun Kolmiopokkareita. Niistä saa ehkä parhaiten käsityksen siitä millaista tekstiä halutaan - joskin meitä kirjoittajiakin on moneksi. Eikun yrittämään!
Ja jos urakka tuntuu suurelta, on aika ajoin myös lyhyempien tarinoiden kilpailuja Reginassa. Tosielämätarinoita, novelleja, naisenunelmia (pehmeää erotiikkaa siis). Ne ovat 1500-5000 sanaa pitkiä tarinoita.