perjantai 31. heinäkuuta 2009

Monsterkynä. Spiderman-terotin ja pääkallopenaali

Ette ikinä arvaa mitä sukupuolta on ekaluokkalainen joka tällaiset kouluanloitustarvikkeet valitsi.
Koulutarvikkeiden ostamisessa on jotain mikä viehättää vielä viitäkymmentä käyvää äiti-ihmistäkin. Sen verran että piti itsellekin ostaa pari nättiä kansiota. Mustaa ja pinkkiä. Aikuistua kai pitäisi (vai pitäisikö sittenkään).
Tänään käy romantiikka työstä. Kun tietää mikä kuvio on voi työ olla kuin kaulaliinan neulomista. Mutta ilman kuviota tai jos kuviossa tulee epäselvä kohta - ei kerry kerroksiakaan.

Aina en romantiikkaa tahdo kirjoittaa. Silloin joko luen, katson tai kirjoitan jotain aivan muuta. Viimeinen pokkari syntyi Easy Rider-elokuvan, Criminal Minds-jaksojen ja Donna Tarttin esikoisen vaikuttessa taustalla. Tsekkasin tekstin - en silti usko että sen romantiikka kärsi. Mutta ne auttoivat jatkamaan.
Valuuko sitten romantiikan kirjoittaminen muuhun kirjoittamiseen? Maanantaitarinoista sen voi lukea. Oikein odotan että ne käynnistyvät taas. On terapeuttista kirjoittaa toisen antamasta aiheesta fiktiota.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Terwe! Itsekin ilmoittaudun koulutarvikefaniksi - just ostin itselleni kierrevihon, jonka kannessa on söpöjä pikku pääkalloja ja kissanpäitä. Aikuistuminen, mitä se on? Viikonloppua toivottelee Alohomora

Puhuri kirjoitti...

Ja minä ostin opiskelijakalenterin, joka alkaa heinäkuusta ja loppuu heinäkuuhun. Oli mulla jo kalenteri, mutta uusi kalenteri, uusi alku, hehhee. Hypistelin myös kaikenmaailman kansioita, vihkoja ja vaikka mitä kivaa.