lauantai 26. syyskuuta 2009

Nauruterapia auttoi

Täällä taas ja kommenttien valvonta poistettu. Kiitos rakkaille ystäville ja tervetuloa kommentoimaan hyvät ja pahantahtoiset anonyymit. Tuolla on toki kommenttilaatikon rullaverhovalikossa, sieltä mistä se Nimetön valitaan, sellainen open ID -kohta johon voi kirjoittaa nimen vaikkei olisikaan itse bloggaaja, esim Tuulalle tiedoksi.

Tästä vielä, Antin kommentista

Ja jo se, että joudut miettimään anonyymien ja meidän muiden sinulle tuntemattomien ihmisten kommentoimista (ja että kestätkö sitä), kielii siitä ettei blogaaminen ja Internetin avoimuus taida sopia sinulle.Et läheskään aina kestä kritiikkiä ja räjähdät marttyyrilinjalle jos joku on sanoo jotain mitä et odottanut tai halunnut kuulla.

En tosiaan tiedä, Antti, kuka olet ja kauanko olet täällä lurkkinut ja, ennen kaikkea, ihmettelen miksi..mutta sama se. Bloggaaminen ja internetin avoimuus ei sovi minulle?

Aloitin ekan blogini vuodatuksen puolella 2006 ja siellä tuli ihan oikeasti rapaa niskaan mm. kirjoittamisestani. Sattui se. Mutta jatkoin. Ja löysin mukavia ihmisiä.

"Et läheskään aina kestä kritiikkiä"? Haluaisinpa nähdä sen joka ihan aina stoalaisen tyynesti kestää kaiken arvostelun! Hatunnostoni niille, minä en ole sellainen. Joskus ärsyttää, toisinaan sattuu. Kaikkea ei halua kuulla. Minusta se on inhimillistä
Myönnän nämä puutteet itsessäni.
Mutta palaan aina takaisin bloggaamaan. Hyviä tyyppejä on täällä paljon enemmän kuin pahoja tyyppejä. Eikä hyvä tyyppi=se joka on kanssani aina samaa mieltä. En minä anonyymeille tätä vakuuta vaan niille hyville tyypeille.

Ja tosiaan, nauruterapia auttoi. Kun näki Osku Heiskasen Britney Spearsina ja Jarkko Valteen Amy Winehousena alkoi anonillitys naurattaa, ja oma herkkänahkaisuus samoin. Täällä ollaan ja hyvin voidaan - paitsi Nollakakkos-reppana jolla on kuumetta...

14 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Eikö sinulla kotvanen sitten ollut vastaavaa kränää jonkun toisen blokkaajan kanssa?

Mistä luulet että nettipersoonasi epäsosiaalisuus johtuu?

TIPILIININ SIRKUTUKSET kirjoitti...

Anonyymille tiejoksi jot mie uon tutustunna Reinee nii tiällä ko ihka oikiassa elamäsä. Kuule on nii mukava immeine siis iha oikia immeine mukavine ja epämukavine juttuineenki.

Mualima ois kauhiin tylysä jos kaik oisiit vaa nii tasasii luontehii. Heit mie en si yhtikäs kestäis.

Mie uon lähtennä kiitämmää monelt palstalt just sentakkii ko siel on alkant paska lentää. Nimittelemine ja ilkeyvet sattuu ja ovatten muutenki näihe immeisten ainoit asjoi ko hyö vissii käyttäät kaik aikasa ehtimällä muihe sanomisist niit ikävii asjoi vahinkosakkaa ei ne mukavat osukkaa silimiin.

Ja tällaasille ko mie nää lokkiset ovatki henkreikii ko mieki uon aikas kojin vankin sairaan ukkoin kera. Hänt ei passoo jättee pisemmäks aikoo yssin.

Terkkuu siul Reine

Pirre

Anonyymi kirjoitti...

Hei Reine,

ja kiitos vinkista. Kokeilenpa heti !!!!

Anonyymina nimetta oleminen ja puskasta paskaa laukominen on heikkouden merkki ja tulee jattaa omaan (vahaiseen) arvoonsa mielestani. Mita ei nimella uskalla sanoa pitaa nimetta jattaa sanomatta!

Terkuin Tuula

Reine kirjoitti...

Pirre, kiitos terkuista

Jaa-a, Anonyymi. Voi johtua vaikeasta luonteestani. En kiistä.

Tuula, tämä Internetin ihmemaa on siitä kiva että nimettömänä voi tehdä vaikka mitä. Minä olen tähän mennessä päässyt vähällä. Anonyymini ovat yleensä niitä joilla on missio. Joko saada minut Menemään Itseeni (olen ollut usein, tylsä paikka)ja myöntämään...jotain?
Tai ehkä enemmän, vakuuttaa lukijoilleni että minä olen ..jotain. Luulen että lukijani tietävät sen ja lukevat silti.

Arkienkeli kirjoitti...

Etkö sä Reine tunne Anonyymi-Anttia :) Mun mielestä toi nimi on niiiin sopiva, varsinkin kun hän moitiskelee MUITA lukijoiksi, hänhän itse ei suinkaan ole sellainen, eihän... No joo, hyvä että sua jo naurattaa ja tiedätkö (ja tiedättekö kaikki anonyymitkin) että tää on Reine Sun Oma Blogi. Sä saat olla just sellainen-nahkainen kun olet milloinkin. Sä saat sanoa täällä mielipitees ja sä saat murehtia (tosin en suosittele pitemmän päälle) kommentteja niin kauan kun sua haluttaa! Mä en aina ymmärrä kuinka ihmisiltä UNOHTUU se että ei tämä ole mikään kunnan palvelutyöpaikka vaan BLOGI :)

Jatka samaan malliin :))

Anonyymi kirjoitti...

Joo, jotkut purkaa omaa surkeuttaan ties missä, toisten blogeissa jne. Kun töissä pomot ottaa päähän, eikä niille voi sanoa mitään. Mutta koirat haukkuu ja karavaani kulkee, mitäs noista tosiaan.
t: Heta

Reine kirjoitti...

Joo, Kuplis,kyllä nuo vuorokauden pureskelut riittävät näille anoille.

Ja Heta, tervehdys. Noinhan se on. Pienen aikalisän tarvitsen viitatakseni kintaalla, mutta sitten se sujuu

Arjaanneli kirjoitti...

Missä tuommosta nauruterapiaa on tarjolla?

Anonyymi kirjoitti...

Niin, no eiköhän se Reine itsekin ole purkanut ikäviä tuntojaan toisten blogeissa, joskus jopa nimettömänä.

Se miten paljon ottaa itseensä kun saa samaa paskaa takaisin, mitä toisille jakoi...

Nimellä tietysti voi aina esiintyä fiksuna ja toisaalta anona puhua suunsa puhtaaksi.

Kuinka moni teistä siinä kirjoittavista ei ole koskaan, missään netissä sanonut eriävää mielipidettä nimenomaan anonaamarin takaa? Suoraan, hiukan ilkeästi, lipan alta?

Sosiaalinen media on eri, kuin kasvokkain elettävä realimaailma, täällä on omat sääntönsä, omat ikävat tapansa ja mukavat tyyppinsä, tärkeintä on pitää itsellään ne tiedot joita ei halua julkisesti jakaa. Jos astuu sosiaaliseen mediaan liian paljaana, tulee varmasti satutetuksi, eikä taatusti tule oikein ymmärretyksi, kuin korkeintaan harvoin ja vahingossa.

Anonyymiydestä noin yleensä ottaen? Eihän se että omistaa blogin ja liikkuu nimimerkillä juuri koskaan tarkoita sitä että kertoisi aidon nimensä julkisesti. Näitäkin blogipersoonia voi luoda helposti kymmenen. Onko nimimerkki pätkääkään rehellisempi kuin anonyymi? Yleensä luodaan yksi nimimerkki yhteen yhteisöön, toinen toineen, ensimmäinen voi olla kiltti, toinen suora, kolmas pessimisti ja neljäs optimisti.

Noiden kautta ihminen voi pureutua asioihin ikään kuin eri katsantokannalta. Olla koko ajan oma itsensä ja pysyä lokeroinnista vapaana.

Ja huom. Tänä päivänä liki jokaisessa päivälehdessä on tekstaripalsta jossa saa heitellä mitä sun sattuu, nimimerkillä tai ilman. Niin että puh.numero jää toimituksen tietoon. Jos numero on preepaid sitä ei voi jäljittää.

Yhteiskuntaan on kehittynyt uusi keskustelumuoto, se hyväksyykö vallitsevaa olotilaa, vai yrittääkö kamppailla vastaan, kertoo oikeastaan vain sen, minkä ikäisestä ihmisestä on kyse. Ne joille sosiaaliset mediat ovat arkipäivää, ovat jo oppineet käyttäytymissäännöt ilman sääntöjä. Vanhemmat ihmiset yrittävät pitää yllä vanhanaikaisia käyttäytymissääntöjä= nettietiketti, eivät ne toimi.

Poliisitkin totesivat ettei vähäisestä ylinopeudesta voida sakottaa, resurssit eivät riitä, ihan samoin netissä saa puhua suunsa puhtaaksi, niin kauan kun asia on "yleinen" ja ihminen itse on tuonut sen julkiseen keskusteluun omalla sivullaan.

Vain jos haukkuisin Reineä koko nimellä ja tekisin hänestä tunnistettavan herjatessani, konettani voitaisiin alkaa jäljittää kunnianloukkaussyytteeseen vedoten.

Sana sunnuntaiksi; Se joka on syytön heittäköön ensimmäisen kiven :)

Celia kirjoitti...

Anonyymi: "Ja huom. Tänä päivänä liki jokaisessa päivälehdessä on tekstaripalsta jossa saa heitellä mitä sun sattuu, nimimerkillä tai ilman. Niin että puh.numero jää toimituksen tietoon. Jos numero on preepaid sitä ei voi jäljittää."

Ehkä onkin parempi, että siirryt päivälehden tekstipalstalle, jossa "saa heitellä mitä sun sattuu". Jos Reinen blogi ei miellytä anonyymia, niin parempi olisi pysyä poissa.

Reine, SiteMeter on hyvä laskuri. http://www.sitemeter.com Sen avulla näkee kävijän IP-osoitteen ja kotipaikkakunnan. Sitemeterista saa tarvittaessa muitakin tunnistetietoja, joiden avulla blogihäiriköt saa helposti selville.

Reine kirjoitti...

Arjaanneli, tsekkaa tämä
http://www.showhat.fi/

Anonyymi, kiitos pitkästä pohdinnasta. Ilkeilyn, alta lipan laittamisen, voi oikeuttaa sillä että kaikkihan niin tekevät ja se tehdään mahdolliseksi ja se johon sattuu voi taas vain mennä itseensä ja miettiä syntejä joita on ehkä tehnyt tekstaripalstalla/suomi24ssä/toisten blogeissa. Kun aivan varmastihan siis jokainen tekee näin. Sinä ja mahdollisesti jokunen toinenkin Anonyymi olette vain valinneet tämän.
No, en minä voi valita säätäkään. Joskus sataa vettä niskaan, joskus paskaa. Voisin tietenkin lurkkia sisällä aina kun näkyy vähän pilviä, mutta aika paljon jäisi elämättä silloin.
Mutta ainakin blogini on paikka jossa on lupa kirota sitä että helevetti mikä sää, tänään pysyn kotona.
Joten antaa sataa vaan. Voi olla että pääsee ihon alle, voi olla ettei. Jokainen voi sitten vetää johtopäätöksensä siitä miksi joku juttu sattui. Aivan sama mitä joku anonyymi minusta ajattelee, niin kauan kun itse tiedän mistä on kyse.

Anonyymi kirjoitti...

Kun trolleja http://fi.wikipedia.org/wiki/Trolli_(internet)

alkaa ilmaantua, tietää että blogi on jo melko suosittu :) trollit eivät vieraile pienissä blogeissa.

-kiltti anonyymi

Anonyymi kirjoitti...

No minä olen vanhanaikainen täti, kun sitä nettietikettiä harjoitan. Itse asiassa olen sanomisistani paljon tarkempi netissä kuin oikeassa elämässä (missä en myöskään ilkeile ainakaan tahallani, vaikka suoran suun olenkin saanut). Yritän muotoilla asiani live-eloa harkitummin siitä syystä, että koska ääni ja eleet puuttuvat, viestillä on paljon suurempi todennäköisyys tulla tulkituksi väärin (mistä osoituksena se, että usein joku lukee tismalleen saman kommentin aivan eri tavoin kuin miten sen itse on ymmärtänyt).
Kritiikki on aina tervetullutta, rakentava sellainen, ja maailma olisi pirun tylsä paikka, jos kaikki ajattelisivat samalla tavoin.
MUTTA. Nimettömällä ilkeilyllä en oikein näe muuta funktiota kuin vittuilijan pahan tuulen purkauksen, kukaan tuskin ottaa niin annettuja neuvoja/mielipiteitä tosissaan vastaan - eli viestillä ei ole mitään saumaa päästä läpi?
Minusta epäasiallisiksi katsomansa kommentit kannattaisi päästää toisesta silmästä sisään ja toisesta ulos. Ei (kai) kukaan jaksa kovin pitkään hillua, jos ei saa mitään huomiota osakseen?

T Kirsi

Arkienkeli kirjoitti...

*taas mä olen täällä*

Anonyymille voin sanoa sadanprosentin varmuudella etten ole koskaan ikinä milloinkaan missään anonyyminä sadatellut (tai edes kommentoinut, jos en jaksa/pysty kirjautumaan niin laitan a-i-n-a nikkini alle) ja sulle voi olla iso yllätys että minun blogiystäväni tietävät minun henkilöllisyyteni ihan oikeasti joten siinä ei ole mitään jossittelun varaa :)

Ja muuten, kiperien asioiden sanominen OMALLA NIMELLÄÄN se vasta vaatiikin, kokeiles joskus :)

Kupla *haluu kans nauruterapiaan*